abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Tekort aan medicijnen
Het tekort aan geneesmiddelen in Nederland is in 2018 weer gestegen, blijkt uit cijfers van de apothekers. Dat zou komen doordat ‘we’ voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. ,,Als de gemiddelde prijs wat hoger is, wordt Nederland aantrekkelijker voor fabrikanten", zegt Eric Janson, directeur van de beroepsvereniging van apothekers. Onze stelling: beschikbaarheid van medicijnen is belangrijker dan de prijs.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Bij de politie kwamen meerdere meldingen binnen over lokale drugsoverlas...
De aanleg van snel internet in Westerveld lijkt dichterbij dan ooit. Al ...
Het is officieel droger dan in 1976 in Nederland en vanaf 23 juli is er ...
Steenwijkerland

VVD Overijssel: 'Dringend oplossing nodig voor IJzeren Brug'

Geplaatst op woensdag 16 mei 2018 09:00
  • © Wilbert Bijzitter

pinterestmail

Witte Paarden - De IJzeren Brug over het spoor bij het buurtschap Witte Paarden is per direct door ProRail en de gemeente afgesloten. ‘Tijd om dit probleem eindelijk goed aan te pakken,’ zegt VVD-Statenlid Gert Brommer uit Tuk.

‘De bevolking van Steenwijkerland niet de dupe van worden van jarenlange verwaarlozing.’

Dat landbouwverkeer al langer geen gebruik meer mocht maken van de brug, die uit 1865 stamt, was al een doorn in het oog. Brommer begrijpt de maatregel, maar wil dat die zeer tijdelijk is: ‘Over het spoor rijden ook personentreinen, je moet er niet aan denken dat er een ongeluk gebeurt. Maar de brug is een belangrijke verbinding tussen oost en west. Dat is ook een probleem voor de nabijgelegen kernen Willemsoord en Tuk, waar veel overlast is door omrijdend verkeer.’

Landelijke kwestie

‘Ik snap heel goed dat ProRail en de gemeente het zekere voor het onzekere nemen’, zegt Brommer. ‘Maar deze situatie vraagt om snel ingrijpen.’ Uit een gesprek met gedeputeerde Boerman is Brommer duidelijk geworden dat de provincie daarin geen rol kan spelen: ‘Dit is een landelijke kwestie. Daarom heb ik direct contact opgenomen Erik Ziengs, ons kamerlid belast met spoor. Hij gaat dit aankaarten in Den Haag.’

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.