abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Motorcross
Crossende motoren produceren veel lawaai. Dat bleek onlangs weer in Steenwijkerland, waar de motoren tot in het Kornputkwartier te horen waren. In Staphorst vechten omwonenden van een crossbaan vanwege de overlast de omgevingsvergunning voor de rechter aan. Onze stelling: Een keer per maand lawaai door een motorcross vind ik acceptabel.
dossiers
Het is officieel droger dan in 1976 in Nederland en vanaf 23 juli is er ...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De aanleg van snel internet in Westerveld lijkt dichterbij dan ooit. Al ...
In Giethoorn wordt al jaren gediscussieerd over een gezamenlijke schooll...
Steenwijkerland

Webcam Blokzijl weer in de lucht

Geplaatst op donderdag 17 mei 2018 09:10
  • © Wilbert Bijzitter

pinterestmail

Blokzijl - Na bijna 2 jaar afwezigheid is de Webcam Blokzijl weer geinstalleerd.

In samenwerking met Heel Holland Kijkt is de V(ereniging) T(oeristisch) en (R)ecratief (B)elang Blokzijl (VTRB) er weer in geslaagd om een webcam te plaatsen, die een prachtig overzicht geeft van de Havenkolk van Blokzijl.

‘Vaak kregen we de opmerking “Waarom is er geen webcam meer in Blokzijl?”, aldus VTRB. ‘Dit hebben wij ter harte genomen. Na het verdwijnen van de vorige webcam zijn we naarstig op zoek gegaan naar een alternatief, en dat hebben we gevonden in partner “Heel Holland Kijkt".

Uniek plaatje

Deze heeft inmiddels in geheel Nederland meer dan honderd webcams hangen, o.a. in Harlingen, Hoek van Holland en Holwerd. ‘Wij prijzen ons dan ook gelukkig dat wij nu ook in dit rijtje staan, immers Blokzijl is met zijn prachtige havenkom en centrum een uniek plaatje’, zegt Ludwig Lassche, secretaris van de vereniging.

Wij hopen op deze manier Blokzijl nog meer op de kaart kunnen zetten, maar daar heb ik het volle vertrouwen in. De vorige webcam had ook heel veel bezoekers’, vertelt Lassche.

Verder is er voor de ondernemers en andere gegadigden een mogelijkheid om te adverteren op de webcam. Info: VTRB Blokzijl, (llassche@hetnet.nl).

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.