abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Motorcross
Crossende motoren produceren veel lawaai. Dat bleek onlangs weer in Steenwijkerland, waar de motoren tot in het Kornputkwartier te horen waren. In Staphorst vechten omwonenden van een crossbaan vanwege de overlast de omgevingsvergunning voor de rechter aan. Onze stelling: Een keer per maand lawaai door een motorcross vind ik acceptabel.
dossiers
Het is officieel droger dan in 1976 in Nederland en vanaf 23 juli is er ...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De aanleg van snel internet in Westerveld lijkt dichterbij dan ooit. Al ...
In Giethoorn wordt al jaren gediscussieerd over een gezamenlijke schooll...
Steenwijkerland

Steenwijkse zoekt ‘kinderopvanger’ na ongeval

Geplaatst op woensdag 13 juni 2018 09:50
  • Omstanders ontfermen zich over de zoontjes van Jessica. Is dit André, die onderweg was naar Rotterdam? © André Weima

  • © André Weima

pinterestmail

Steenwijk - Jessica de Jonge uit Steenwijk was zaterdagmiddag betrokken bij een zwaar auto-ongeval op de N375 tussen Pesse en Ruinen. Terwijl ze lange tijd in de auto bekneld zat, ontfermde een omstander over haar twee zonen van 11 en 7 jaar.

Nadat de hulpdiensten ter plekke waren, vertrok de man. Jessica kreeg niet de kans hem persoonlijk te bedanken. Daarom is ze op zoek naar hem en deed een oproep.

Op de N375 reed ineens een tegenligger op haar weghelft. ‘Ik stuurde de auto met een ruk opzij om een frontale botsing te voorkomen.’ Toch kon ze een botsing niet voorkomen. De klap was zo groot dat ze bekneld zat. ‘De kinderen konden gelukkig wel uit de auto komen.’ Een omstander ontfermde zich over de kinderen. ‘Hij vertelde aan mijn oudste zoon dat hij André heette en dat hij op weg was naar Rotterdam. Hij stelde de kinderen echt gerust. Dat heeft hen zeker bij het verwerkingsproces geholpen. Ik ben hem heel dankbaar hiervoor.’

Jessica heeft hem zelf niet gezien of gesproken. Toen de hulpdiensten ter plekke waren, was de man verdwenen. ‘Ik werd per ambulance naar Groningen gebracht en mijn kinderen naar een ander ziekenhuis. We werden van elkaar gescheiden. Later heb ik mijn zoon van alles gevraagd over André, maar meer dan zijn naam en dat hij op weg was naar Rotterdam wist hij eigenlijk niet.’

‘Het had erger gekund’

Jessica is aan de linkerzijde bont en blauw, ‘maar dat kan weer herstellen.’ Een zoon heeft een gebroken pols en haar andere zoon heeft een pijnlijke nek en schouders. ‘Het had allemaal erger gekund. Maar voor de verwerking zou het fijn zijn om André te spreken.’

De man had zich niet gemeld als getuige bij de politie en was dus niet te achterhalen. Intussen heeft de man op de foto zich gemeld. Of het inderdaad om André gaat, is op dit moment nog niet bekend.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.