abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Motorcross
Crossende motoren produceren veel lawaai. Dat bleek onlangs weer in Steenwijkerland, waar de motoren tot in het Kornputkwartier te horen waren. In Staphorst vechten omwonenden van een crossbaan vanwege de overlast de omgevingsvergunning voor de rechter aan. Onze stelling: Een keer per maand lawaai door een motorcross vind ik acceptabel.
dossiers
Het is officieel droger dan in 1976 in Nederland en vanaf 23 juli is er ...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De aanleg van snel internet in Westerveld lijkt dichterbij dan ooit. Al ...
In Giethoorn wordt al jaren gediscussieerd over een gezamenlijke schooll...
Steenwijkerland

Maargies Hoeve organiseert Muziekfestival EiGenwijs

Geplaatst op zondag 26 augustus 2018 11:09
  • Lotte Nijk (rechts vooraan) is mede-organisator van het festival. © Foto Wilbert Bijzitter

pinterestmail

Kallenkote - In de tent waar op 1 september overdag kalfjes gekeurd worden, is het 's avond groot feest. De Maargies Hoeve organiseert Muziekfestival EiGenwijs voor mensen met een beperking en andere geïnteresseerden. 'Onze line up is geweldig, alleen maar Nederlandstalige muziek'.

Ignas Heuvelink en Lotte Nijk van de Maargies Hoeve zien de kalverkeuring als een buitenkansje. 'De grote tent staat er dan toch al en die kunnen we mooi ombouwen voor het muziekfestival EiGenwijs,' zegt Ignas.

Mooi programma

Het idee om een muziekfestival te organiseren ontstond in Pesse. 'We gaan daar altijd met een groep deelnemers naar het Giga G Festival,' vertelt Lotte. Wat zij kunnen, kunnen wij ook, dachten de begeleiders toen. De oudere deelnemers waren meteen enthousiast en wilden ook graag wat doen. Met hulp van Artiesten- en organisatiebureau ME Productions uit Meppel was al gauw een fantastisch programma opgesteld. Zo contracteerden zij de Altiband uit Meppel, die om 19.45 uur het spits af zal bijten.

Later op de avond volgt de band One Two Trio, die de meeste muziek per vierkante centimeter maakt. René Karst zal ook optreden, die volgens collega's wordt gezien als het best bewaarde geheim van het Nederlandse circuit. Eigenweijs is de hekkensluiter. Zij noemt zichzelf een stoere band met vette muziek. Midden in de tent is een bar. Nu maar hopen op een zwoele nazomeravond, want de tent blijft open tot 00.00 uur.

Rolstoeltoegankelijk

Ignas weet dat mensen met een beperking vaak grote fans zijn van Nederlandstalige muziek. 'Zij zingen graag mee!' Hij benadrukt daarbij, dat ook anderen welkom zijn. 'Er kunnen 750 mensen in de tent, dus neem je ouders, sportclub, vrijwilligers en collega's mee!' nodigt hij. De Maargies Hoeve maakt haar erf rolstoeltoegankelijk en zorgt voor voldoende parkeerplaatsen, ook vlak bij de tent. In de tent zijn zowel zit- als staplaatsen met goed zicht op het podium. Ook zullen er invalidentoiletten zijn.

Ignas en Lotte willen Muziekfestival EiGenwijs op de kaart zetten. 'We vinden het een uitdaging om het jaarlijks terug te laten komen.' De entreeprijs is slechts €10. Het gaat de organisatoren niet om winst maken, maar vooral om zoveel mogelijk mensen van hun doelgroep te bereiken. 'We hopen het festival met hulp van wat fondsen en sponsors kostendekkend te maken,' aldus Ignas. Meer informatie en kaartverkoop in het Theehuis en via Facebook: Muziekfestival EiGenwijs.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.