abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Motorcross
Crossende motoren produceren veel lawaai. Dat bleek onlangs weer in Steenwijkerland, waar de motoren tot in het Kornputkwartier te horen waren. In Staphorst vechten omwonenden van een crossbaan vanwege de overlast de omgevingsvergunning voor de rechter aan. Onze stelling: Een keer per maand lawaai door een motorcross vind ik acceptabel.
dossiers
Het is officieel droger dan in 1976 in Nederland en vanaf 23 juli is er ...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De aanleg van snel internet in Westerveld lijkt dichterbij dan ooit. Al ...
In Giethoorn wordt al jaren gediscussieerd over een gezamenlijke schooll...
Steenwijkerland

Fietsers krijgen de ruimte

Geplaatst op vrijdag 10 augustus 2018 11:35
  • Fietsers krijgen hier nu volop de ruimte, auto’s en landbouwvoertuigen moeten omrijden. © Wilbert Bijzitter

pinterestmail

Oldemarkt - Op initiatief van de buurt wordt aan de Lakeweg van 1 augustus tot 1 oktober een verkeersproef gehouden. Daarbij is de Lakeweg tussen de kruispunten Dijklaan en Kerspelweg tijdelijk afgesloten voor gemotoriseerd verkeer om fietsers de ruimte te geven.

Fietsers maken er veel gebruik van, omdat het onderdeel is van een fietsroute tussen Oldemarkt en Ossenzijl. Op www.bereikbaaroverijssel.nl is te zien om welk weggedeelte het precies gaat.

De Dijklaan en de Kerspelweg zelf zijn niet afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Na 1 oktober wordt de proef samen met de buurt geëvalueerd. Afhankelijk daarvan wordt gekeken naar het vervolg.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.