abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Gele hesjes
Na Frankrijk en België zijn er nu ook protesten van 'gele hesjes' in Nederland. De beweging in Nederland is nog niet zo groot, in Meppel waren zaterdag minder dan tien actievoerders op pad. Onze stelling: Ik doe mee met de gele hesjes want de kosten voor levensonderhoud rijzen de pan uit.
dossiers
De aanleg van snel internet in Westerveld lijkt dichterbij dan ooit. Al ...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Het is officieel droger dan in 1976 in Nederland en vanaf 23 juli is er ...
Bij de politie kwamen meerdere meldingen binnen over lokale drugsoverlas...
Steenwijkerland

Fietsers krijgen de ruimte

Geplaatst op vrijdag 10 augustus 2018 11:35
  • Fietsers krijgen hier nu volop de ruimte, auto’s en landbouwvoertuigen moeten omrijden. © Wilbert Bijzitter

pinterestmail

Oldemarkt - Op initiatief van de buurt wordt aan de Lakeweg van 1 augustus tot 1 oktober een verkeersproef gehouden. Daarbij is de Lakeweg tussen de kruispunten Dijklaan en Kerspelweg tijdelijk afgesloten voor gemotoriseerd verkeer om fietsers de ruimte te geven.

Fietsers maken er veel gebruik van, omdat het onderdeel is van een fietsroute tussen Oldemarkt en Ossenzijl. Op www.bereikbaaroverijssel.nl is te zien om welk weggedeelte het precies gaat.

De Dijklaan en de Kerspelweg zelf zijn niet afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Na 1 oktober wordt de proef samen met de buurt geëvalueerd. Afhankelijk daarvan wordt gekeken naar het vervolg.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.