abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Klimverbod op hunebedden
Er mag voortaan niet meer geklommen worden op de hunebedden bij Borger. Het Hunebedcentrum en Stichting Het Drentse Landschap hebben dit weekend een verbodsbord geplaatst. De reden? Het klimmen op hunebedden zou ‘weinig respectvol’ en ‘gevaarlijk’ zijn. Een hunebed is volgens het museum en de stichting namelijk geen klimrek, maar een grafmonument.

Onze stelling: Het klimverbod op hunebedden moet gelden voor alle hunebedden in Drenthe, dus ook voor de hunebedden in Diever en Havelte.
dossiers
Het is officieel droger dan in 1976 in Nederland en vanaf 23 juli is er ...
In 2005 is het bestemmingsplan Eeserwold, het bedrijventerrein langs de ...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Mag basisschool ’t PuzzelsTuk in Tuk blijven of moet ze verhuizen naar...
Steenwijkerland

Fietsers krijgen de ruimte

Geplaatst op vrijdag 10 augustus 2018 11:35
  • Fietsers krijgen hier nu volop de ruimte, auto’s en landbouwvoertuigen moeten omrijden. © Wilbert Bijzitter

pinterestmail

Oldemarkt - Op initiatief van de buurt wordt aan de Lakeweg van 1 augustus tot 1 oktober een verkeersproef gehouden. Daarbij is de Lakeweg tussen de kruispunten Dijklaan en Kerspelweg tijdelijk afgesloten voor gemotoriseerd verkeer om fietsers de ruimte te geven.

Fietsers maken er veel gebruik van, omdat het onderdeel is van een fietsroute tussen Oldemarkt en Ossenzijl. Op www.bereikbaaroverijssel.nl is te zien om welk weggedeelte het precies gaat.

De Dijklaan en de Kerspelweg zelf zijn niet afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Na 1 oktober wordt de proef samen met de buurt geëvalueerd. Afhankelijk daarvan wordt gekeken naar het vervolg.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.