abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Tekort aan medicijnen
Het tekort aan geneesmiddelen in Nederland is in 2018 weer gestegen, blijkt uit cijfers van de apothekers. Dat zou komen doordat ‘we’ voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. ,,Als de gemiddelde prijs wat hoger is, wordt Nederland aantrekkelijker voor fabrikanten", zegt Eric Janson, directeur van de beroepsvereniging van apothekers. Onze stelling: beschikbaarheid van medicijnen is belangrijker dan de prijs.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Bij de politie kwamen meerdere meldingen binnen over lokale drugsoverlas...
De aanleg van snel internet in Westerveld lijkt dichterbij dan ooit. Al ...
Het is officieel droger dan in 1976 in Nederland en vanaf 23 juli is er ...
Steenwijkerland

‘De tocht zal pittig zijn’

Geplaatst op Friday 14 September 2018 09:47
  • Inmiddels staat er ruim 9000 euro op de sponsorteller.

pinterestmail

Steenwijkerwold - Nog vier weken te gaan en dan reizen Wouter Verbeek en Hetty ten Kate uit Tuk af naar Tanzania. Op 13 oktober start de Africa Classic, een mountainbiketocht over de flanken van de Kilimanjaro. Iedere deelnemer werft minimaal 5.000 euro sponsorgeld ten gunste van Amref Flying Doctors.

Wouter, eigenaar van Fysiotherapie Steenwijkerwold: ‘We hebben ons in het voorjaar van 2017 al opgegeven, dus zijn al een tijd bezig met de voorbereidingen. We trainen wekelijks, want het zal pittig zijn. Zes fietsdagen, 400 kilometer en 4000 hoogtemeters. De omstandigheden maken het zwaar. Hitte, stof en lange dagen’.

Het stel heeft naast de trainingen ook veel tijd gestoken in het werven van sponsors. Inmiddels staat er ruim 9000 euro op de sponsorteller. Hetty: ‘Samen moeten we minimaal 10.000 euro meenemen voor Amref, maar het zou fantastisch zijn als we daar ruim overheen gaan. Al veel mensen hebben ons gesteund. Er staan nog een paar sponsoractiviteiten in de planning zoals een benefietbarbecue en een viltworkshop voor kinderen.’

Naast het fietsen zal er in Tanzania ook tijd vrijgemaakt worden om enkele projecten van Amref Flying Doctors te bezoeken. Op dinsdagavond 25 september om 19.30 uur is er voor belangstellenden en sponsoren een bijeenkomst in Hoogthij in Steenwijkerwold, waar Wouter en Hetty vertellen over hun avontuur. Meer informatie: www.africaclassic.nl/tuk-op-tanzania

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.