abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Intocht Sinterklaas
Zaterdag komt Sinterklaas aan in Nederland. Eerst doet hij om 12.00 uur Zaanstad aan en dan gaat hij verder naar Meppel (13.00 uur) en Steenwijk (13.30 uur). Helaas zijn de weersvoorspellingen niet al te gunstig. Onze stelling: Ook tijdens regen gaan we de stad in om de Sint welkom te heten.
dossiers
De aanleg van snel internet in Westerveld lijkt dichterbij dan ooit. Al ...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Het is officieel droger dan in 1976 in Nederland en vanaf 23 juli is er ...
In Giethoorn wordt al jaren gediscussieerd over een gezamenlijke schooll...
Steenwijkerland

Adrie en Ada delen zestig jaar lief en leed

Geplaatst op vrijdag 14 september 2018 08:46
  • Een feestelijke dag voor Adrie en Ada Schillemans. Wethouder Jongman kwam het paar feliciteren. © Frens Jansen

  • Een feestelijke dag voor Adrie en Ada Schillemans. © Frens Jansen

pinterestmail

Vollenhove - Feest voor Adrie (Johannes Adrianus) Schillemans (85) en Ada (Aleida Maria Theresia) Schillemans-Ouderling (86). Zij vierden donderdag hun zestigjarig huwelijk.

Namens de gemeente overhandigde wethouder Trijn Jongman een grote bos bloemen aan het echtpaar.

Adrie (85) zag het levenslicht in De Heen in West-Brabant. Hij woonde er tot zijn 17de, waarna hij met zijn familie vertrok naar de Noordoostpolder. In 1950 vestigde hij zich in Kraggenburg. Ada (86) werd geboren in het Zwolse ziekenhuis en groeide op in Vollenhove.

De romance begon tijdens een dansavond

Adrie kwam in Vollenhove om te voetballen en bezocht nadien regelmatig de dansavonden. Tijdens een van die avonden is de romance begonnen. Na zeven jaar verkering trouwden ze in 1958: 13 september voor de wet, 20 september voor de kerk. Het stel vestigde zich in Kraggenburg. Daar is ook hun oudste dochter geboren. Tweeënhalf jaar later kwam er nog een tweeling: een dochter en een zoon. In dat jaar zijn ze ook verhuisd terug naar Vollenhove. Daar voelde Ada zich prettiger en bovendien woonde haar familie er. Ze kwamen te wonen op het Engelse Bos en 49 jaar later zijn ze in 2016 verhuisd naar de Clarenberg.

Adrie werkte altijd in de land- en tuinbouw, terwijl Ada in haar jongere jaren kleuterjuf en tandartsassistente is geweest. Daarnaast werkte ze bij modezaak Gilsing in Emmeloord.

In zijn vrije tijd was Adrie zeer betrokken bij de gemeenschap, zowel in de politiek als bestuurslid van het CDA als bij de biljart-, toneel- en volkstuinvereniging. Nog altijd onderhoudt hij zijn eigen volkstuin en ook legt hij geregeld een biljartje. Ada nam met name de zorg van de kinderen voor haar rekening en ze onderhield veel contact met haar familie. Ze was het liefst thuis. Het gezegde ‘Oost West Thuis Best’ is voor haar zeker van toepassing. Tussen 1995 en 2000 zijn er negen kleinkinderen geboren: zes jongens en drie meisjes.

Goede zorgen van Clarenberg

De afgelopen jaren zijn niet altijd makkelijk geweest, de verhuizing valt Ada nog steeds zwaar en de gezondheid speelt ook parten. Toch hebben ze in de 60 jaar veel lief en leed gedeeld. Fijn wonend in Vollenhove zijn ze blij met de goede zorgen van Clarenberg. Ze genieten van het uitzicht en zijn dankbaar dat ze deze mijlpaal hebben gehaald.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.