abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Fietshelm
Het wordt steeds drukker en gevaarlijker op het fietspad: e-bikes, racefietsers, fietsers met de mobiele telefoon in de hand. Daardoor gebeuren er meer ongelukken met fietsers. In 2017 vielen voor het eerst meer dodelijke slachtoffers op de fiets dan in een auto. Onze stelling: het dragen van een fietshelm moet verplicht worden.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Koloniën van Weldadigheid krijgen mogelijk de werelderfgoedstatus va...
In 2005 is het bestemmingsplan Eeserwold, het bedrijventerrein langs de ...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Steenwijkerland

'Ongeruste Oldemarkers' houden infoavond over Lelystad Airport

Geplaatst op maandag 24 september 2018 18:29
  • Lelystad Airport. © Fotostudio Wierd

pinterestmail

Oldemarkt - Een groep ‘Ongeruste Oldemarkers en Omgeving’ (OO&O) verzorgt op woensdagavond 17 oktober een bijeenkomst over de gevolgen van de uitbreiding van het vliegveld Lelystad.

De groep publiceert artikelen om de inwoners te informeren zodat iedereen beter geïnformeerd raakt, over wat er 'boven hun hoofd hangt'. In de artikelen werden de gevolgen gemeld van de eventuele uitbreiding van Lelystad airport (onder andere herrie door lang laagvliegen, luchtvervuiling en de kans op vogelaanvaringen).

De groep uit Oldemarkt vindt het belangrijk om samen met andere actiegroepen druk te blijven uitoefenen op zowel het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat als op de leden van de Eerste- en Tweede Kamer.

De overvliegende vliegtuigen zijn, volgens de groep nu al goed te horen, terwijl ze minstens 3 kilometer hoger vliegen dan de voorgestelde 1,8 kilometer van het toekomstige vliegverkeer van Lelystad airport.

Volgens OO&O is het niet uit te leggen (zeker niet aan de agrariers) waarom zij extra CO2 uitstoot moeten accepteren.

OO&O roept op om via http://streams.vlieghinder.nl/reports/events.php het aantal vliegbewegingen boven Oldemarkt en omgeving te bekijken en om de petitie op de website hoogoverijssel.nl te ondertekenen.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.