abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
AliPay
Ondernemers in Steenwijkerland en ook Meppel Taxi maken gebruik van AliPay om Chinese toeristen te laten betalen. AliPay heeft grote ambities om Europa te veroveren. Onze stelling: Als ik bij winkels via mijn telefoon kan betalen met AliPay, ben ik bereid om dat te doen.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Intergemeentelijk Samenwerkingsverband Werk en Inkomen Steenwijkerland ...
Bij de politie kwamen meerdere meldingen binnen over lokale drugsoverlas...
De aanleg van snel internet in Westerveld lijkt dichterbij dan ooit. Al ...
Steenwijkerland

Stemmen op Raggersrondje

Geplaatst op Friday 12 October 2018 14:29
  • Rondje over de Kaamp, richting Steenwijk. Hier begint het Onnaseveld. © Liesbeth Hermans

  • Een uitsnede van een topografische landkaart rond 1900, het gebied waar Raggers van de Baarg zich afspeelt. Met duidelijk zichtbaar de Bisschopsberg, het Onnascheveld.

pinterestmail

Onna - Het ‘Raggersrondje’ doet mee met de Rabobank Coöperatie Weken. 97 mooie buurtinitiatieven hebben zich aangemeld voor deze weken.

Leden van de Rabobank Meppel-Staphorst-Steenwijkerland krijgen de kans om een bedrag van 100.000 euro te verdelen onder lokale verenigingen en stichtingen.

Het ´Raggersrondje´ wordt een wandelroute langs historische plekjes, cultuur en mooie natuur rond de Steenakkers, Onna en haar velden.

Paula Kuiper heeft samen met familie het plan opgevat om deze witte vlek op de wandelkaart van Steenwijkerland een mooie invulling te geven. Ze heeft de informatie over de streek natuurlijk uit een primaire bron: haar vader die zijn leven lang tekende én verhalen opschreef. Het plan is om een wandelroute door de wegen van het oude Onnaveld te maken. Met onderweg allemaal informatie over bv. het kringgraf in het Kornputkwartier, en de Romeinse muntschat aan de Steenakkers. Dit alles met het doel om de messentrekkers van de Baarg, of ook wel de bekkensnieders, de eer te geven die deze mensen verdienen. Wat hébben ze hard gewerkt en wat hébben ze geleefd om het schrale heideveld te ontwikkelen.

Leden van Rabobank Meppel Staphorst Steenwijkerland kunnen van 1 t/m 15 november stemmen op een van de initiatieven. Er kan gestemd worden via www.cooperatieweken.nl/mss.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.