abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Fietshelm
Het wordt steeds drukker en gevaarlijker op het fietspad: e-bikes, racefietsers, fietsers met de mobiele telefoon in de hand. Daardoor gebeuren er meer ongelukken met fietsers. In 2017 vielen voor het eerst meer dodelijke slachtoffers op de fiets dan in een auto. Onze stelling: het dragen van een fietshelm moet verplicht worden.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Koloniën van Weldadigheid krijgen mogelijk de werelderfgoedstatus va...
In 2005 is het bestemmingsplan Eeserwold, het bedrijventerrein langs de ...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Steenwijkerland

Wethouder Bram Harmsma stuurt topregio aan

Geplaatst op donderdag 6 december 2018 12:20
  • Bram Harmsma: ‘We hebben het met elkaar gedaan.’ © Gemeente Steenwijkerland

pinterestmail

Steenwijk - Wethouder Bram Harmsma is benoemd in de Economic Board Regio Zwolle (EBRZ). De Board bundelt de krachten van de ondernemers, onderwijs, overheid en de omgeving in Regio Zwolle, waarbij 21 gemeenten zijn aangesloten.

‘Er zijn zoveel vacatures en tegelijkertijd hebben zoveel mensen geen werk, zelfs in deze tijd van economische hoogconjunctuur. Dat moet anders. Het is een taak van de overheid om samen met het bedrijfsleven en het onderwijs deze mismatch op de arbeidsmarkt te verkleinen. Met gericht beleid kunnen we bedrijven en inwoners helpen om hun kansen te vergroten’, licht Bram Harmsma toe.

De regio is 3e economische Topregio van Nederland. De Regio Zwolle heeft een voortrekkersfunctie in de toegepaste kenniseconomie van Oost- en Noord Nederland en presteert zelfs beter dan Nederland in de groei van het aantal bedrijven en banen, een lagere werkgelegenheid en groei in bruto regionaal product.

Hij zegt vereerd te zijn met deze benoeming. ‘Het is fantastisch om me namens de gemeenten die in de Regio Zwolle vertegenwoordigd zijn, in te zetten voor de economische versterking. De doelen die ik mezelf hierbij opleg zijn werken aan snellere besluitvorming, meer uitvoeringskracht en een sterker gezicht naar buiten. Het is ook goed voor Steenwijkerland. Dichter bij het vuur kunnen we niet zitten.’

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.