abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Tekort aan medicijnen
Het tekort aan geneesmiddelen in Nederland is in 2018 weer gestegen, blijkt uit cijfers van de apothekers. Dat zou komen doordat ‘we’ voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. ,,Als de gemiddelde prijs wat hoger is, wordt Nederland aantrekkelijker voor fabrikanten", zegt Eric Janson, directeur van de beroepsvereniging van apothekers. Onze stelling: beschikbaarheid van medicijnen is belangrijker dan de prijs.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Bij de politie kwamen meerdere meldingen binnen over lokale drugsoverlas...
De aanleg van snel internet in Westerveld lijkt dichterbij dan ooit. Al ...
Het is officieel droger dan in 1976 in Nederland en vanaf 23 juli is er ...
Steenwijkerland

St. Martinusschool opent tweede locatie

Geplaatst op donderdag 10 januari 2019 11:44
  • Kinderen mochten een naam bedenken voor de locatie. Het werd 'De Mantel'. © St. Martinusschool

pinterestmail

Vollenhove - De St. Martinusschool in Vollenhove heeft tijdens de nieuwjaarsviering een tweede locatie in gebruik genomen, ‘De Mantel’. Het huidige gebouw werd te krap voor het aantal leerlingen. Daarom besloot de school drie extra lokalen aan de overkant van de straat te huren.

Groep 8 is verhuisd naar de nieuwe locatie en ook zijn er de eerste kleutergymlessen gegeven. Een kleuter vindt het een hele mooie zaal, ‘lekker dicht bij groep 8.’ Groep 8 is ook blij met de extra ruimte. Vieringen kunnen weer in de eigen school plaats vinden er is meer plaats voor zelfstandig werken en leren in kleinere groepjes.

De kinderen mochten een naam bedenken voor de nieuwe locatie. De leerlingenraad heeft hierop een keuze gemaakt, welke feestelijk bekend werd gemaakt. Tijdens de viering heeft directeur Jeanette Masteling een lintje doorgeknipt, zodat de extra locatie officieel geopend werd. Daarna hebben alle leerkrachten samen met de leerlingen een toast uitgebracht om dit feestelijke moment te vieren. ‘s Middags waren ouders uitgenodigd om locatie “de Mantel” te komen bekijken.

Alle klassen hebben een aantal goede voornemens voor 2019 bedacht en deze werden tijdens de nieuwjaarviering in het nieuwe speellokaal gepresenteerd.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.