abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Fietshelm
Het wordt steeds drukker en gevaarlijker op het fietspad: e-bikes, racefietsers, fietsers met de mobiele telefoon in de hand. Daardoor gebeuren er meer ongelukken met fietsers. In 2017 vielen voor het eerst meer dodelijke slachtoffers op de fiets dan in een auto. Onze stelling: het dragen van een fietshelm moet verplicht worden.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Koloniën van Weldadigheid krijgen mogelijk de werelderfgoedstatus va...
In 2005 is het bestemmingsplan Eeserwold, het bedrijventerrein langs de ...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Steenwijkerland

Taakstraf voor fraude bij beveiligingsbedrijf

Geplaatst op dinsdag 22 januari 2019 19:48
  • © NDC mediagroep

pinterestmail

Vollenhove/Zwolle - Een medewerker uit Vollenhove die zijn werkgever oplichtte heeft een werkstraf van 100 uur gekregen.

Hij vervalste urenregistraties via het computersysteem van het beveiligingsbedrijf in Zwolle waar hij werkte.

Frustratie

Dat bleek dinsdag uit het vonnis van de rechtbank in Zwolle. De 45-jarige medewerker declareerde als zzp'er meer uren dan hij daadwerkelijk gewerkt had. Hij handelde uit frustratie en omdat hij geen uitweg meer zag, zo zei de 45-jarige man uit Vollenhove op de zitting twee weken terug.

Hij had schulden en had al meerdere keren aan de directeuren van Bloemink Security gevraagd wanneer ze zouden uitbetalen. In 2014 kampte het bedrijf met een grote computercrash. De verdachte repareerde het systeem en zou daar nog voor betaald worden. Daarnaast was hij ook als beveiliger actief. Maar een vergoeding voor zijn reparatiewerk bleef, ondanks mondelinge toezeggingen, achterwege.

Schade vergoeden

Naast de werkstraf moet de man in ieder geval ruim 4.300 euro aan schade vergoeden. Het beveiligingsbedrijf zegt echter 20.000 euro aan kosten gemaakt te hebben. Er ging veel onderzoekstijd in zitten voordat men ontdekte wie er gefraudeerd had.

De rechtbank verwijst het bedrijf naar de civiele rechter om eventueel daar een procedure te starten. Tegen de man uit Vollenhove was een taakstraf van 180 uur waarvan 60 uur voorwaardelijk geëist.

 

door Michiel Satink

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.