abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Intergemeentelijk Samenwerkingsverband Werk en Inkomen Steenwijkerland ...
Bij de politie kwamen meerdere meldingen binnen over lokale drugsoverlas...
De aanleg van snel internet in Westerveld lijkt dichterbij dan ooit. Al ...
Steenwijkerland

Feestelijke wensdag Stichting JY op De Schutsluis

Geplaatst op zondag 10 februari 2019 10:55
  • Veel wensen in wensboom Stichting JY. © Eigen foto

pinterestmail

Vollenhove/Blokzijl - In de maand december heeft er voor het kantoor van Stichting JY een wensboom gestaan waar mensen een wens voor een ander mochten inhangen. Meer dan 75 wensen zijn erin gehangen en vervuld.

‘Hartverwarmend om te lezen wat mensen voor elkaar wensen en waarom’, aldus Yvonne Meijer van Stichting JY. Van een nieuwe winterjas en een paar schoenen voor een kind tot een avond uit voor twee vriendinnen die het ontzettend moeilijk hebben gehad. Van een weekend naar Arnhem op bezoek bij moeder die ze door omstandigheden al 7 jaar niet hebben kunnen bezoeken tot een gedragstrainer voor een hond zodat bezoek weer met een gerust hart over de vloer kan komen.

Alle wensen worden vervuld

In de weken voorafgaand aan de kerstvakantie heeft er ook in de hal van Kindcentrum De Schutsluis in Blokzijl een grote wensboom gestaan waar kinderen en hun ouders een wens voor een ander in konden hangen. Een wens om iemand te bedanken, om iemand te laten weten dat je aan ze denk of omdat ze een moeilijke tijd hebben of hebben gehad.

Yvonne Meijer: ‘Er zijn heel veel wensen in de boom gehangen. Leuke, gekke, ontroerende en spannende wensen. We hebben samen met een aantal leerlingen de wensen uitgezocht en beoordeeld.

‘Tijdens de ‘wensdag’ op vrijdag 15 februari worden alle wensen vervuld. De wenscheques worden uitgereikt aan alle kinderen die gewenst hebben en de bedoeling is dat alle ontvangers ook allemaal komen.

Leuke middag op school

Stichting JY zorgt voor een leuke middag om de school en de kinderen te bedanken voor hun inzet en betrokkenheid bij JY en elkaar. Om 12.00 uur begint de wensdag voor alle kinderen op de Schutsluis met lekker eten en een leuke educatieve act.

Ook wordt een muzikale wens vervuld. Een leerling heeft voor zijn neef met een beperking gewenst dat hij mag drummen met een bekende drummer… of dit gelukt is blijkt op de dag zelf.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.