abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Watertappunt
Tijdens de koningsspelen op vrijdag 12 april konden basisscholen tappunten voor water winnen. Die binnenwatertappunten worden beschikbaar gesteld door de 10 drinkwaterbedrijven van Nederland. Met de binnenwatertap hoeven leerlingen geen gebruik meer te maken van het toilet om hun bidons of navulbare flesjes te vullen met kraanwater. Onze stelling: Elke school moet zorgen voor een watertappunt om het drinken van kraanwater te bevorderen.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Koloniën van Weldadigheid krijgen mogelijk de werelderfgoedstatus va...
In 2005 is het bestemmingsplan Eeserwold, het bedrijventerrein langs de ...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Steenwijkerland

Vervolgrondes van De Nationale Voorleeswedstrijd

Geplaatst op zondag 10 februari 2019 09:36
  • Kim Mulder heeft de eerste voorronde van 2016 gewonnen. © Eigen foto

pinterestmail

Steenwijkerland - De spannende vervolgrondes van De Nationale Voorleeswedstrijd in Steenwijkerland gaan weer van start.

De Overijsselse Bibliotheken organiseren een kwartfinale van De Nationale Voorleeswedstrijd voor alle schoolkampioenen uit groep 7 en 8 van de basisschool.

Maar liefst 20 basisscholen hebben hun schoolkampioen aangemeld. Deze schoolkampioenen laten horen hoe goed zij kunnen voorlezen. In Steenwijkerland zal de vervolgronde plaatsvinden 13 en 27 februari vanaf 14.30 uur bij Meeuwsen ten Hoopen. Zij hebben deze ruimte om niet ter beschikking gesteld. De Regelaardij zal weer de presentatie verzorgen. De juryleden zijn Ans Kwint, Elise Son, Tjallie Huisman en Bea den Hartogh.

De winnaars mogen zich ‘regionaal voorleeskampioen’ noemen en zij gaan door naar de halve finale. Na de halve finale volgt de provinciale en misschien de landelijke.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.