abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Watertappunt
Tijdens de koningsspelen op vrijdag 12 april konden basisscholen tappunten voor water winnen. Die binnenwatertappunten worden beschikbaar gesteld door de 10 drinkwaterbedrijven van Nederland. Met de binnenwatertap hoeven leerlingen geen gebruik meer te maken van het toilet om hun bidons of navulbare flesjes te vullen met kraanwater. Onze stelling: Elke school moet zorgen voor een watertappunt om het drinken van kraanwater te bevorderen.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Koloniën van Weldadigheid krijgen mogelijk de werelderfgoedstatus va...
In 2005 is het bestemmingsplan Eeserwold, het bedrijventerrein langs de ...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Steenwijkerland

Politie schrijft meerdere bekeuringen uit tijdens grote verkeerscontrole in Steenwijkerland

Geplaatst op zaterdag 9 februari 2019 08:50
  • © archief

pinterestmail

Steenwijk - De politie en Veilig Verkeer Nederland hebben vrijdagavond een verkeerscontrole gehouden in Steenwijkerland. Hierbij werden meerdere weggebruikers bekeurd.

Bij 234 bestuurders werd een blaastest afgenomen. Van deze bestuurders bleken drie gedronken te hebben. Omdat ze niet meer hadden gedronken dan is toegestaan, mochten de gevorderde bestuurders verder rijden. Een bestuurder bleek onder invloed van drugs te rijden en had daarnaast een hoeveelheid softdrugs bij zich. Er is bloed bij hem afgenomen en hij heeft afstand gedaan van de softdrugs.

Ook heeft een bestuurder een boete gekregen omdat zij een kind vervoerde in een motorvoertuig zonder dat deze op een zitplaats kon zitten. Een andere bestuurder werd bekeurd omdat er meerdere zaken niet op orde waren met de aanhangwagen.

Fietsers

Daarnaast controleerde de politie op fietsverlichting. Twaalf fietsers kregen een boete omdat ze zonder licht reden. De medewerkers van Veilig Verkeer Nederland hebben van 17 fietsers de fietsverlichting hersteld.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.