abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Fietshelm
Het wordt steeds drukker en gevaarlijker op het fietspad: e-bikes, racefietsers, fietsers met de mobiele telefoon in de hand. Daardoor gebeuren er meer ongelukken met fietsers. In 2017 vielen voor het eerst meer dodelijke slachtoffers op de fiets dan in een auto. Onze stelling: het dragen van een fietshelm moet verplicht worden.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Koloniën van Weldadigheid krijgen mogelijk de werelderfgoedstatus va...
In 2005 is het bestemmingsplan Eeserwold, het bedrijventerrein langs de ...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Steenwijkerland

Vuurkorf Wandeltocht trekt 300 deelnemers

Geplaatst op zondag 10 februari 2019 19:59
  • Ondanks de regen kwamen 300 wandelaars op de tocht af.

pinterestmail

Willemsoord - Zondag stond Willemsoord in het teken van de vijfde Vuurkorf Wandeltocht. Vanaf 15.00 uur konden belangstellenden starten bij café de Steen. ‘Gezien het slechte weer hadden wij er een hard hoofd in, maar we hebben alsnog 300 wandelaars mogen verwelkomen. We kunnen dus terugblikken op een geslaagde editie’, vertelt uitbater Arjan Stroeve. Samen met de stichting Activiteiten Willemsoord is hij verantwoordelijk voor de organisatie van de jaarlijkse wandeling.

Deelnemers legden 10 kilometer af door de omgeving van het dorp. ‘De route is ieder jaar anders. Deze wordt altijd uitgestippeld door de werkgroep van de stichting’, vult Stroeve aan. ‘Van tevoren wisten we niet goed wat we konden verwachten. Vooral het slechte weer was een spelbreker. Maar gezien het feit dat we destijds zijn begonnen met 40 wandelaars, zijn we zeer tevreden met de 300 belangstellenden van vanmiddag’.

Livemuziek en snert

Onderweg waren twee rustpunten voor de deelnemers. ‘Bij het eerste rustpunt kregen de deelnemers wat lekkers. Bij de volgende pauze hadden we livemuziek van de Drie Musketiers, een borrel en een blokje kaas’, blikt Stroeve terug. Bij terugkomst kon men rekenen op een broodje kroket of een warme kop snert. Komende zomer organiseren het café en de stichting opnieuw een wandeltocht in Willemsoord. Op 22 juni staat de inmiddels traditionele Generaal van den Bosch Wandeltocht op de kalender.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.