abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Fietshelm
Het wordt steeds drukker en gevaarlijker op het fietspad: e-bikes, racefietsers, fietsers met de mobiele telefoon in de hand. Daardoor gebeuren er meer ongelukken met fietsers. In 2017 vielen voor het eerst meer dodelijke slachtoffers op de fiets dan in een auto. Onze stelling: het dragen van een fietshelm moet verplicht worden.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Koloniën van Weldadigheid krijgen mogelijk de werelderfgoedstatus va...
In 2005 is het bestemmingsplan Eeserwold, het bedrijventerrein langs de ...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Steenwijkerland

De wolf is een middag in Blokzijl

Geplaatst op maandag 11 februari 2019 12:05
  • © Wilbert Bijzitter

  • De kindervoorstelling over de wolf. © Wilbert Bijzitter

pinterestmail

Blokzijl - De wolf was zondagmiddag even te zien in Blokzijl. Niet in het wild, maar als hoofdpersoon van de kindertheatervoorstelling ‘De Wolf is Terug’ van Harro van Lien. Kinderen en ouders woonden de voorstelling van ‘t Lam Ontmoet bij.

Nergens ter wereld zijn de bossen zo keurig op orde als in Nederland. Overal staan prullenbakken, routewijzers en bezoektijden op uitlegbordjes. Van Lien nam het publiek mee naar een bos vol keurige dieren. Plotseling verscheen daar rechtstreeks vanuit de bossen van Polen een verdwaalde, onbeschaafde en hongerige wolf. De komische en aansprekende voorstelling verhaalde over wankele overtuigingen, de dood, het leven en een vraatzuchtige wolf die best voor rede vatbaar is.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.