abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Intergemeentelijk Samenwerkingsverband Werk en Inkomen Steenwijkerland ...
Bij de politie kwamen meerdere meldingen binnen over lokale drugsoverlas...
De aanleg van snel internet in Westerveld lijkt dichterbij dan ooit. Al ...
Steenwijkerland

Schoonheidssalon Laura geeft een glimlach cadeau

Geplaatst op maandag 11 februari 2019 17:45
  • © eigen foto

pinterestmail

Giethoorn - Stichting Look Good Feel Better organiseert in februari voor de vierde keer de landelijke actie ‘Geef een glimlach cadeau’.

Ruim vierhonderd schoonheidsspecialisten in heel Nederland geven daarbij vijf verwenmomenten cadeau aan vrouwen met kanker. Laura Schreur van de Gieterse Schoonheidssalon Laura doet dit jaar voor het eerst mee.

Wereldkankerdag

De actie ‘Geef een glimlach cadeau’ is afgelopen maandag op Wereldkankerdag van start gegaan. Laura is al 18 jaar schoonheidsspecialiste en doet mee omdat ze de actie een mooi gebaar vindt.

Zelfvertrouwen

'Vrouwen met kanker verliezen vaak hun zelfvertrouwen door de uiterlijke veranderingen als gevolg van de behandelingen. Het mooie van dit verwenmoment is dat je tijdens de behandeling het zelfvertrouwen ziet groeien. Soms zijn een paar tips al genoeg om ze weer te laten stralen,' zegt de Gieterse, die ook in haar eigen familie vaak met kanker in aanraking kwam.

Lekker vertroetelen

Via facebook riep ze vrouwen op om zichzelf of anderen aan te melden. Aan vijf vrouwen die reageerden gaat ze de komende weken een gratis behandeling geven. 'Ik zal ze lekker vertroetelen. De vrouwen mogen zelf aangeven wat ze graag willen. Vaak zijn vrouwen met kanker gevoelig op de huid en daarom zal ik mijn behandeling daarop aanpassen.’

Jasja Sikking zegt over haar ervaring met het verwenmoment: 'Toen ik borstkanker had, ging ik door een intensieve periode met behandelingen. Het verwenmoment was echt een moment voor mijzelf. Even niet ziek zijn, maar gewoon genieten en ontspannen.'

www.geefeenglimlachcadeau.nl

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.