abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Intergemeentelijk Samenwerkingsverband Werk en Inkomen Steenwijkerland ...
Bij de politie kwamen meerdere meldingen binnen over lokale drugsoverlas...
Steenwijkerland

(Plattelands)vrouwen genieten van Gods Bosnimf

Geplaatst op dinsdag 12 maart 2019 12:41
  • Harpiste Martine Dubois. © eigen foto

pinterestmail

Oldemarkt - Gastvereniging Passage Oldemarkt-Paasloo kon 75 vrouwen verwelkomen op de jaarlijkse gezamenlijke avond van christelijke plattelandsvrouwen.

Vanuit Steenwijk, Scheerwolde-Wetering, Eesveen en Willemsoord waren vrouwen naar Dalzicht in Oldemarkt gekomen. Elk jaar treffen de (voormalige) plattelandsvrouwenorganisaties elkaar om de onderlinge band te versterken.

Harpiste en boswachter

Boswachter en harpiste Martine Dubois uit Biddinghuizen verzorgde de avond, die in het teken stond van de natuur. Martine is een nationale bekendheid en speelt al 30 jaar harp. Daarnaast is zij freelance boswachter. Zij verzorgde columns voor de EO-radio en Telegraaf. Momenteel is zij te zien in een reclamespotje van PlanetProof, een nieuw keurmerk voor duurzame producten.

De vrouwen genoten van de prachtige zang en harpmuziek die Martine Dubois ten gehore bracht: van klassiek tot modern, van Handel tot John Denver. Ooit gaf een journalist haar de titel: Gods bosnimf. .”De natuur en de muziek zijn twee talen om over God te praten; muziek, de natuur en God zijn één”, volgens de zangeres/harpiste/boswachter. Leuke natuur-weetjes werden met de dames gedeeld en zij vertelde grappige voorvallen uit haar werk. Ook de harp werd aan een nadere verkenning blootgesteld.

Martine Dubois sloot de avond af met een sereen en fragiel gezongen Onze Vader.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.