abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Intergemeentelijk Samenwerkingsverband Werk en Inkomen Steenwijkerland ...
Bij de politie kwamen meerdere meldingen binnen over lokale drugsoverlas...
Steenwijkerland

Corso en gondelvaart dit jaar niet op zelfde avond

Geplaatst op donderdag 14 maart 2019 10:05
  • De gondelvaart wordt op 31 augustus gehouden, corso een week eerder. © Wilbert Bijzitter

pinterestmail

Giethoorn / Vollenhove - Het corso in Vollenhove en de gondelvaart in Giethoorn worden dit jaar niet in hetzelfde weekend gehouden. Eén keer in de zeven jaar heeft augustus een zaterdag extra. Het corso koos ervoor om haar evenement een week naar voren te halen.

‘Het is een prachtige gelegenheid om eens bij de buren te kijken’, vertelt Arend Nijland namens de Vereniging Gondelvaart Giethoorn. ‘Donderdag 28 maart houden we onze ledenvergadering. Bouwers kunnen zich dan opgeven met hun gondel. Alle gondelbouwers krijgen een kaartje om naar het corso in Vollenhove te gaan’, vult Nijland aan.

Corso op bezoek in Giethoorn

De actie is wederzijds. Wagenbouwers van het corso krijgen namens de Vollenhoofsche Vereniging Voor Volksvermaken (V.V.V.V.) een toegangskaartje voor de gondelvaart. ‘Normaal kan dit niet omdat de evenementen op dezelfde dag vallen. 'Nu de kans zich voordoet willen we als verenigingen bij elkaar komen kijken’, vertelt de Gieterse Nijland. Het corso wordt op zaterdag 24 augustus gehouden. Een week later, op 31 augustus, staat de gondelvaart op het programma.

De ledenvergadering van de gondelvaart wordt op donderdag 28 maart om 20.00 uur gehouden. ‘Mensen die ideeën hebben om ons evenement te versterken zijn ook van harte welkom in restaurant de Rietstulp’, sluit Nijland af. Meer: www.gondelvaartgiethoorn.nl

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.