abonneer nu
stoel logo
UIT+Cultuur
steenwijkercourant.nl
29-03-2018 20:15
Marc-Marie gebruikt alles wat hij meemaakt om er iets scherps of grappigs over te zeggen. Zijn verhalen worden ingeleid door di...
10-04-2018 20:15
Een land op drift, een onzekere natie. Als we de pessimisten mogen geloven wordt onze nationale identiteit bedreigd door moslim...
15-04-2018 14:30
Waarom zijn ongezonde dingen het lekkerst en zijn verhalen waar je slim van wordt zo saai? En waarom mag ik niet in mijn neus p...
20-04-2018 20:15
‘Westerbork Serenade’ gaat over een bijna onvoorstelbare, heldhaftige verzetsdaad, die de 24-jarige vader van Edwin de Vrie...
dossiers
Ook in Steenwijkerland zijn op 21 maart 2018 de gemeenteraadsverkiezingen.
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Zorggroep Oude en Nieuwe Land, dat zich richt op ouderenzorg in de omgev...
Het onderzoek naar de moord op Halil Erol is nieuw leven ingeblazen, nad...
ignore touch
13-03-2018 om 14:52
Oldemarkt Atelier Stof&Stiel viert het eerste lustrum met korting op viltworkshops en naailessen. Begin maart 2018 is het vijf jaar geleden dat het kleding- en viltatelier Stof&Stiel aan de Koningin Julianaweg in Oldemarkt van start is gegaan met haar activiteiten.
ignore touch
( Advertorial )
Ooit gehoord van ‘factoring’? Als ondernemer kun je hier veel profijt van hebben. Nooit meer wachten op betalingen van klanten, geen kredietrisico’s en een verzorgd debiteurenbeheer.
ignore touch
12-03-2018 om 14:56
Steenwijk Fietsenwinkel Velomax aan de Korte Baan 26 is zondagmiddag 18 maart te zien in het tv-programma Lifestyle Experience op RTL 4 en RTL5. 'We zijn door de tv-zender benaderd om als fietsvakhandel iets te vertellen over de nieuwste trends op het gebied van fietsen,' vertelt Fred Brands van Velomax. 'Mensen van het tv-programma zijn hier onlangs geweest om opnamen te maken van wat voor fietsen hier vaak worden verkocht. In het programma vertellen we de mensen over de meerwaarde van een vakhandel, fietsen, de sportfietsen én het gemak van de elektrische fiets.' Lifestyle Experience is zondagmiddag 18 maart op RTL4 te zien om 14.30 uur.
ignore touch
12-03-2018 om 14:46
Steenwijk Toe aan vernieuwing in en rond je huis? Neem een kijkje bij Decokay aan de Koematen 5. ‘Wij hebben alles in huis, variërend van een simpele pot verf tot een complete woninginrichting,’ vertelt eigenaar Emile van der Walle. ‘Wij leveren kwalitatief goede producten voor een betaalbare prijs en volgen de nieuwste woontrends op de voet.’ Velen maken dan ook dankbaar gebruik van de expertise bij Decokay en daarom heeft Emile zijn team uitgebreid met een tweede interieurstyliste: Sylvi Luijsterburg. ‘Interieurstyling is mijn passie,’ vertelt Sylvi. ‘Als kind was ik altijd al bezig met meubels en interieur, altijd aan het schuiven met de meubels in mijn slaapkamer en ze dan voorzien van een mooi nieuw kleurtje en combineren met de juiste accessoires. Er werd dan ook altijd tegen mij gezegd ‘jij moet iets creatiefs gaan doen’. In 2016 heb ik besloten om de uitdaging aan te gaan ben ik na de opleiding interieurstyling gestart met mijn eigen interieurstylingsbureau Studio Samsam. Als styliste kijk ik met een frisse blik naar uw interieur en zorg ik er graag voor dat u huis weer een echt thuis wordt.’
ignore touch
( Advertorial )
21 maart, de verkiezingsdag, komt in rap tempo dichterbij. Het komt er nu op aan voor de politici. Zij zetten de eindsprint van de verkiezingscampagne in tijdens het slotdebat op maandag 19 maart vanaf 20.00 uur in het gemeentehuis.
ignore touch
08-03-2018 om 09:22
Steenwijk - Dit jaar is het 12,5 jaar geleden dat Shoeby Steenwijk haar deuren opende aan de Oosterstraat 30. Shoeby grijpt deze gelegenheid aan om hun klanten eens extra in het zonnetje te zetten, want nog tot en met zaterdag profiteren alle klanten van een spetterende voordeelactie: 20% korting op de hele collectie.
ignore touch
08-03-2018 om 09:04
Steenwijk - Jan en Maria de Vries van Elja Mode en Nautic Blue aan de Woldpromenade 12 en 18 organiseren deze week, tot en met zaterdag 10 maart de Voorjaarsmodeweek. De hele week is er een speciale Modeweekaanbieding: 10 euro korting op alle jacks.
ignore touch
06-03-2018 om 08:51
Steenwijk - Zwemschool Nemo opent ook een locatie in Steenwijk.
ignore touch
( Advertorial )
Het aantal verkiezingsborden en aanplakbiljetten in Steenwijkerland groeit met de dag. De één kleurrijk, de ander kort en krachtig. Eén viel op: “Stem op lijst 5, kandidaat #9: Rhoda van Eeden uit Giethoorn.
ignore touch
( Advertorial )
In de winter zijn we meer binnen en maken we het graag gezellig in huis. Vaak knappen we aan het begin van het jaar de woonkamer op.
ignore touch
( Advertorial )
Het aantal oudere werknemers in Nederland stijgt. Het CBS meldt in oktober vorig jaar dat deze ontwikkeling te maken heeft met de toenemende vergrijzing maar ook met de stijging van de arbeidsparticipatie.
ignore touch
02-03-2018 om 07:38
Steenwijk Mediterraan Restaurant Rhodos aan de Scholestraat 14 heeft op zaterdag 10 maart weer een sprookjesachtige Dinnershow op het programma staan.
ignore touch
( Advertorial )
Vanaf nu kun je in Vledder met je collega’s, vrienden, familie maar ook individueel de sterren van de hemel bowlen. In de unieke nieuwe LED Bowling van Het Meer treft je team de allerlaatste, spetterende bowlingsnufjes en banen op wedstrijdformaat. Na afloop gezellig napraten? Welkom in het eveneens gloednieuwe Restaurant Het Meer.
ignore touch
23-02-2018 om 14:33
Regio - De MKB-Tour van de provincie Overijssel, die in februari 2017 van start ging, is vorige week geëindigd in Dinkelland. De eerste tour was zo succesvol dat de provincie het initiatief een vervolg geeft.
ignore touch
( Advertorial )
Afrikaantjes, asters of begonia’s? Heb jij al nagedacht hoe je er van de zomer kleurrijk bij wilt zitten? Als je wilt genieten van een prachtig bloembed komend voorjaar, dan is het nu tijd om te gaan zaaien.
ignore touch
( Advertorial )
Het duurt nog even, maar vanaf 1 mei 2018 gaan voor de zevende keer de Nationale Inbraakpreventie Weken van start. Deze weken worden twee keer per jaar gehouden, in mei en in november.
ignore touch
19-02-2018 om 16:55
Steenwijk De wijk De Gagels heeft er een eetcafé bij. Aanstaande donderdag gaat het eetcafé, achter de Snackcorner Steenwijk aan de President Kennedystraat open.
ignore touch
15-02-2018 om 09:00
Steenwijk - Koster Werkplaatstechniek in Steenwijk houdt vrijdag 16 februari een demodag. Bezoekers zijn welkom tussen 13.00 en 20.00 uur.
ignore touch
( Advertorial )
Werkstress is beroepsziekte nummer 1, dat meldt onderzoeksinstituut TNO afgelopen maand. Het blijkt dat vooral werkenden in het onderwijs, de industrie en de sector gezondheid en welzijn stressklachten ervaren.
ignore touch
( Advertorial )
Geen zin om de kou in te moeten om je haardhout te pakken? Het is best fijn om een opslag binnenshuis hebben. Je haardhout blijft beter droog dan bij een buitenopslag. En je kunt lekker behaaglijk binnen blijven.
ignore touch
10-02-2018 om 19:55
Steenwijk - Dinner & Music Restaurant Rhodos aan de Scholestraat presenteert op woensdag 14 februari een bijzonder warme en mooie Valentijnsdag voor haar gasten.
ignore touch
09-02-2018 om 17:00
Steenwijk Het college van B&W heeft ingestemd met een nieuw inkoop- en aanbestedingsprotocol waarin de door de raad gestelde beleidskaders zijn uitgewerkt. Reden hiervoor is dat het oude inkoop- en aanbestedingsbeleid niet goed meer aansloot op de gewijzigde aanbestedingswet.