abonneer nu
stoel logo
UIT+Cultuur
steenwijkercourant.nl
29-03-2018 20:15
Marc-Marie gebruikt alles wat hij meemaakt om er iets scherps of grappigs over te zeggen. Zijn verhalen worden ingeleid door di...
10-04-2018 20:15
Een land op drift, een onzekere natie. Als we de pessimisten mogen geloven wordt onze nationale identiteit bedreigd door moslim...
15-04-2018 14:30
Waarom zijn ongezonde dingen het lekkerst en zijn verhalen waar je slim van wordt zo saai? En waarom mag ik niet in mijn neus p...
20-04-2018 20:15
‘Westerbork Serenade’ gaat over een bijna onvoorstelbare, heldhaftige verzetsdaad, die de 24-jarige vader van Edwin de Vrie...
dossiers
Ook in Steenwijkerland zijn op 21 maart 2018 de gemeenteraadsverkiezingen.
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Zorggroep Oude en Nieuwe Land, dat zich richt op ouderenzorg in de omgev...
Het onderzoek naar de moord op Halil Erol is nieuw leven ingeblazen, nad...
Actueel

Kruidcake Molensteen van Bakkerij Muis wint goud

Geplaatst op woensdag 19 april 2017 07:19
  • De jongste bakker, Richard Muis, bakt de met Goud bekroonde Molenstenen. © Bakkerij Muis ©

pinterestmail

Steenwijkerwold - Kruidcake Molensteen van Bakkerij Muis is door het Nederlands Bakkerij Centrum in Wageningen Bekroond met goud.

Bakkerij Muis mag de titel de komende zes maanden voeren. ‘Alleen bakkers die kwalitatief hoogwaardige producten bakken, komen in aanmerking voor een Gouden Bekroning,’ aldus het Bakkerij Centrum. De keurmeesters beoordelen het product op vorm, kleur, geur, aroma en smaak.

Hoge eisen

Om in aanmerking te komen voor een Gouden Bekroning moet het product aan hoge eisen voldoen en op drie onderdelen de maximale score halen. Met deze titel is de Molensteen van Bakkerij Muis nu herkenbaar aan de gouden zegel. De keuringen van het Nederlands Bakkerij Centrum zijn objectief en onafhankelijk en worden al ruim 100 jaar uitgevoerd. 

Bakkerij Muis is uiteraard trots op de bekroning. ‘Zo’n drie jaar geleden is het idee geboren voor de Molensteen,’ vertelt Reinske Muis. ‘We wilden graag een product dat deze streek zou kunnen vertegenwoordigen. Lang geleden stonden er veel molens in Baars, Thij, Tuk, Witte Paarden en Willemsoord en aan de Molenhoek.

Gekozen werd voor een kruidcake. Een heerlijke cake, gevuld met appels, noten en rozijnen. Onze jongste bakker Richard Muis bakt de Molensteen, die vanaf het begin een doorslaand succes is. De Molensteen wordt vaak gekocht om cadeau te geven en natuurlijk omdat hij zo lekker is. Ze gaan door het hele land.’ De Molensteen is exclusief verkrijgbaar bij Bakkerij Muis aan Gelderingen.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.