abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Bij de politie kwamen meerdere meldingen binnen over lokale drugsoverlas...
De aanleg van snel internet in Westerveld lijkt dichterbij dan ooit. Al ...
Het is officieel droger dan in 1976 in Nederland en vanaf 23 juli is er ...
Actueel

Stof en Stiel viert lustrum

Geplaatst op dinsdag 13 maart 2018 14:52
  • © Foto

pinterestmail

Oldemarkt Atelier Stof&Stiel viert het eerste lustrum met korting op viltworkshops en naailessen. Begin maart 2018 is het vijf jaar geleden dat het kleding- en viltatelier Stof&Stiel aan de Koningin Julianaweg in Oldemarkt van start is gegaan met haar activiteiten.

Sinds de oprichting van dit veelzijdige atelier hebben mensen uit zowel de regio als van verder uit het land deze locatie weten te vinden. Mond op mondreclame heeft daarbij een belangrijke rol gespeeld maar ook de website met heldere informatie gaf vaak de doorslag om zich vervolgens aan te melden voor de wekelijkse naailessen, vakopleidingen en/of viltworkshops en viltcursussen. Daarnaast zijn er met regelmaat herstelwerkzaamheden uitgevoerd om zodoende kledingstukken een tweede kans te geven.

Om het heugelijke feit van dit eerste lustrum te vieren worden er de komende periode diverse viltworkshops en cursussen georganiseerd waarbij een ruime korting op het lesgeld wordt gegeven. Daarbij kan de unieke techniek van het vilten door middel van het gebruik van water, zeep en kracht zelf ervaren worden en zelfstandig mooie viltproducten worden gemaakt. Er start een viltcursus voor beginners en voor de mensen met enige viltervaring start er een cursus waarbij dieper op de techniek wordt in gegaan. Wil je een losse workshop volgen: dan kan op zaterdag 17 maart a.s. een sjaal worden gevilt.

Ook de naailessen die wekelijks plaatsvinden zijn in de loop der tijd met het aantal dagdelen en deelnemers gegroeid. Beginnende naaisters die nog moeten leren hoe een naaimachine werkt en de wat meer gevorderden zitten bij elkaar, zodat ook gezien kan worden waartoe het volgen van wekelijkse naailessen kan leiden. Nieuwe deelnemers voor de algemene naailessen ontvangen bij aanmelding in maart een leuk starterspakket. Op 4 april a.s. start er op de woensdagavond bovendien een nieuwe naaicursus voor jonge moeders. In tien lessen wordt geleerd hoe met de naaimachine om te gaan, patronen worden overgenomen en kledingstukken voor de kleine worden gemaakt. Deelnemers van deze cursus ontvangen ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan van Stof&Stiel een materialenpakket gratis.

Kortom, wil je zelf de ervaring opdoen waarom er wekelijks leerlingen met veel plezier naar de naailessen komen…… , meld je dan nu aan en profiteer van de feestelijke kortingen.

Zie voor informatie en werk van cursisten op www.stofenstiel.nl

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.