abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Bij de politie kwamen meerdere meldingen binnen over lokale drugsoverlas...
De aanleg van snel internet in Westerveld lijkt dichterbij dan ooit. Al ...
Het is officieel droger dan in 1976 in Nederland en vanaf 23 juli is er ...
Actueel

CO2-neutrale rumkoffie voor vaderdag

Geplaatst op zaterdag 9 juni 2018 14:23
  • De koffie komt per zeilschip naar Nederland. © Foto Tres Hombres.

pinterestmail

Steenwijk - Koffie- en theewinkel De Smederij van Steenwijk heeft een bijzonder vaderdagcadeau: Tres Hombres 'Beans from the Barrel' Rum Coffee.

De koffie is per zeilschip aangevoerd en gerijpt in eiken rumvaten. Het resultaat is een CO2-neutrale koffiesensatie. Al jaren verkoopt De Smederij van Steenwijk producten van de Fairtransport Foundation, die door de beroemde tweemaster Tres Hombres worden aangevoerd vanuit het Caribisch gebied. In het steeds wisselende Tres Hombres assortiment is nu tijdelijk de 'Beans from the Barrel' koffie opgenomen.

Dominicaanse Republiek

Deze prachtige koffie wordt vanuit de Dominicaanse Republiek zeilend, dus volledig CO2-neutraal, naar Nederland vervoerd en daar direct na aankomst ambachtelijk gebrand. Daarna rijpen de bonen twee weken in authentieke Tres Hombres Marie Galante 2017 rumvaten. Het resultaat is een smaakexplosie van krachtige koffie en het aroma van superieure rum.

Milieudoelstellingen

De Tres Hombres Rum Coffee is geschikt voor elke zetwijze en maakt een fantastische kop koffie, een pittige espresso of een prachtige cappuccino. Met deze koffie steunt De Smederij van Steenwijk de milieudoelstellingen van Tres Hombres en Fair Transport. De koffie wordt geleverd per 250 gram in een speciale aromaverpakking met ventiel. De bonen worden desgewenst gratis gemalen. Deze must have koffie is natuurlijk een perfect vaderdagcadeau, maar hij is slechts tijdelijk verkrijgbaar.

De Smederij van Steenwijk is geopend van woensdag tot en met vrijdag van 09.30 tot 17.30 en op zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.