abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Intergemeentelijk Samenwerkingsverband Werk en Inkomen Steenwijkerland ...
Bij de politie kwamen meerdere meldingen binnen over lokale drugsoverlas...
Actueel

Lingerie voor het goede doel

Door Norma Riemersma op dinsdag 12 juni 2018 14:30
  • De lijn met beha's in de Kerkstraat is niet te missen. © Sieb van der Laan

pinterestmail

Steenwijk - Lingeriehuis Steenwijk heeft een bijzondere actie en vraagt daar ook op bijzondere wijze aandacht voor. De lijn met beha’s in de Kerkstraat is niet te missen.

‘We zamelen oude beha’s in voor het goede doel’, vertelt eigenaar Agaath Baltussen-Van Heusden. ‘Wie bij ons een nieuwe beha koopt van minimaal 50 euro, krijgt 10 euro korting door de oude achter te katen. Die schenken we aan een goed doel. We hebben er twee op het oog en misschien kiezen we voor beide, want er zijn al tassen vol beha’s binnen gekomen.’

Kledingbank

Een huisarts in Meppel zou de beha’s graag meenemen naar Afrika en ook de kledingbank in Steenwijk kan de kledingstukken goed gebruiken. ‘We gunnen een ander ook een goede beha en zo ontstond dit idee. Het is voor ons een ontzettend leuke actie en dankzij de beha’s aan de lijn over de straat kan het niemand ontgaan. Het leuke is dat je een mooie foto kunt maken met de beha’s op de voorgrond en de Steenwijker toren erachter en dat doen veel mensen ook. Toeristen, maar ook Steenwijkers.’

Goed moment

Veel vrouwen besluiten ter plekke dat ze hun oude beha doneren aan het goede doel. ‘Ze komen een nieuwe beha kopen en horen dan dat ze korting kunnen krijgen en het goede doel kunnen steunen door hun oude beha achter te laten. Veel vrouwen doen dan graag mee. Dit is ook een goed moment voor zo'n actie, omdat vrouwen nu dunnere kleding dragen en daardoor behoefte hebben aan een beha die je daaronder niet ziet. Ook onze andere actie is een succes. Op ondergoed van Sloggi geldt ‘twee halen, één betalen’.

Vanuit de gedachte dat iedere vrouw het waard is om goede lingerie te dragen, heeft Agaath Baltussen-Van Heusden in 2005 haar speciaalzaak voor lingerie geopend. Met de beste merken en pasvormen, de mooiste stoffen en een persoonlijke service is het Lingeriehuis inmiddels een begrip in Steenwijk en omgeving.

In een licht en overzichtelijk pand kunnen klanten in alle rust de collectie van het Lingeriehuis bekijken. Er zijn voldoende en ruime paskamers aanwezig. De medewerkers geven graag professioneel adviesen voor groepen vrouwen worden er na sluitingstijd ook lingerieavonden gehouden.

‘Bij het Lingeriehuis vinden wij het belangrijk dat klanten met een goed gevoel onze winkel verlaten’, aldus Agaath.

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.