abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Intergemeentelijk Samenwerkingsverband Werk en Inkomen Steenwijkerland ...
Bij de politie kwamen meerdere meldingen binnen over lokale drugsoverlas...
De aanleg van snel internet in Westerveld lijkt dichterbij dan ooit. Al ...
Actueel

Casa Nova nieuw Italiaans restaurant en pizzeria

Geplaatst op dinsdag 26 juni 2018 11:55
  • Pasqueale, Rachida en Alberto Scamacca. © Martijn Bijzitter.

pinterestmail

Steenwijk - 'Wij houden van onze traditie,' zegt Pasqueale Scamacca, eigenaar van Casa Nova aan de Woldpromenade 49-51 in Steenwijk. Sinds april 2018 runt de in Italië geboren chef-kok hier een Italiaans restaurant en pizzeria.

Al zijn gerechten maken hij, zijn vrouw Rachida, zoon Alberto en hun vier medewerkers zelf. 'We gebruiken alleen verse ingrediënten van goede kwaliteit,' verzekert Scamacca. Hij is de oudste van een gezin, waar kokkerellen nog een serieus ambacht is. 'En het geeft mij ontzettend veel plezier,' voegt hij daar aan toe. In Giethoorn en Emmeloord hebben twee broers van hem een restaurant. Al sinds 44 jaar woont en werkt Scamacca in Nederland.

Italiaans ijs

Pasta, pizza's, vlees- en visgerechten, op de menukaart van Casa Nova staat voor elk wat wils. Scamacca heeft al haar wijn, bier en sterkte drank uit Sicilië geïmporteerd. Boven de bar staan kleurige likeuren uitgestald, die nergens anders in Nederland verkrijgbaar zijn. Als nagerecht kunnen gasten kiezen uit Italiaans ijs en zelfgemaakte tiramisu. Binnenkort kunnen zij ook taart bestellen. 'Elke twee à drie maanden vernieuw ik mijn menukaart,' zegt de chef-kok. Hij benadrukt dat alle gerechten op Italiaanse wijze bereid zijn. Het is voor hem vanzelfsprekend dat de olijfolie biologisch is. 'Wij weten welke kwaliteit de aarde ons kan geven en we gaan eerlijk met mensen om,' illustreert hij.

Casa Nova wil graag iedereen in Steenwijk en omgeving voordelig kennis laten maken met de echte Italiaanse keuken. Al haar gerechten en pizza's kosten daarom heel 2018 slechts € 6,-. In het restaurant is plaats voor 40 personen. Reserveren kan via 0521-344017. Afhalen en bezorgen behoort ook tot de mogelijkheden. Binnen Steenwijk is bezorgen zelfs gratis en in een straal van circa 10 kilometer daar om heen rekent het restaurant € 2,50. Geef uw bestelling door via: 0521-344387. Casa Nova is elke dag open van 13.00 tot 22.00 uur.

www.ristorantecasanova.nl

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.