abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Intergemeentelijk Samenwerkingsverband Werk en Inkomen Steenwijkerland ...
Bij de politie kwamen meerdere meldingen binnen over lokale drugsoverlas...
De aanleg van snel internet in Westerveld lijkt dichterbij dan ooit. Al ...
Actueel

DCZ en Steenwijkerland organiseren Energiebespaarmarkt op 12 juli

( Advertorial )
  • © Eigen foto

pinterestmail

Het startpunt op weg naar duurzaam wonen. Op donderdag 12 juli vindt er van 16.00 tot 21.00 uur een Energiebespaarmarkt plaats op de Markt in Steenwijk. Tijdens deze informatiemarkt kun je als inwoner van Steenwijkerland een gratis energiescan voor jouw woning aanvragen en je laten informeren over de mogelijkheden om goedkoper, comfortabeler en milieuvriendelijker te gaan wonen.

 

Duurzame oplossingen
 

De Energiebespaarmarkt is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Steenwijkerland en DCZ. De duurzaamheidspecialist uit Overijssel verbindt zeven energiezuinigheidbedrijven met elkaar. Alle zeven zijn ze vertegenwoordigd op de Markt om je voor te lichten over alle voordelen van duurzame oplossingen zoals spouwmuur-, dak-, bodem- en vloerisolatie, hoogrendementglas, zonnepanelen, HR-ketels, warmtepompen en mechanische ventilatieboxen.
 

Gratis energiescan
 

De duurzaamheidpartners van DCZ hebben elk hun eigen specialisme. De rol die DCZ speelt, is om al die krachten te bundelen per woning. Om te kijken welke maatregelen nodig zijn om jouw huis energiezuiniger, comfortabeler en milieuvriendelijker te maken, voert DCZ eerst een energiescan uit op je woning. Inwoners van Steenwijkerland die de Energiemarkt bezoeken, kunnen deze scan en het daaruit voortvloeiende advies gratis aanvragen. 
 

Subsidiemogelijkheden in kaart
 

Voor welke subsidiemogelijkheden en leningen je in aanmerking komt, neemt DCZ in dit voorstel mee. De duurzaamheidsspecialist kan dit doen, omdat ze nauw samenwerkt met overheden, zoals de Gemeente Steenwijkerland en Provincie Overijssel. Mocht je besluiten jouw huis duurzamer te maken, schakelt DCZ de benodigde energiezuinigheidbedrijven in en coördineert ze alle uitvoerende werkzaamheden. Zo neemt DCZ je met een heldere werkwijze alle zorg uit handen. 
 

Een centraal aanspreekpunt
 

Om alles overzichtelijk te houden, staat één aanspreekpunt gedurende jouw hele duurzaamheidtraject voor je klaar. Energieadviseur Egbert Brouwer neemt die rol op zich en is op 12 juli aanwezig voor een eerste ontmoeting en om je een gratis schepijsje aan te bieden. Zo kan de Energiemarkt je startpunt op weg naar duurzaam wonen worden. Nu al benieuwd welke energiemaatregelen mogelijk zijn? Op www.energieloket-west-overijssel.nl en www.dczduurzaam.nl kun je alvast inspiratie op doen. 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.