abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Koloniën van Weldadigheid krijgen mogelijk de werelderfgoedstatus va...
In 2005 is het bestemmingsplan Eeserwold, het bedrijventerrein langs de ...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Actueel

Borg Verhuur werkt oplossingsgericht

Geplaatst op zondag 22 juli 2018 13:37
  • Johan en Sabine Borg. © Sieb van der Laan

pinterestmail

Steenwijk - 'Ik zag hier potentie,' zegt Johan Borg (43) van Borg Verhuur over de reden dat hij drie jaar geleden zijn bedrijf van Oldemarkt naar Steenwijk verhuisde.

In tegenstelling tot Heerenveen, Emmeloord en Meppel, waren in Steenwijk nog geen grote bedrijven gevestigd die gereedschap, machines en middelen voor evenementen verhuren. De verhuizing bleek een gouden greep. Het verhuurbedrijf aan de Eesveenseweg 17 floreert. Hier werken ook Johans vrouw Sabine (47) en hun beide tienerzonen. Het familiebedrijf heeft verder de medewerkers Arjo, Gerrit en Richard in dienst.

Aan de wanden van het verhuurbedrijf hangen grote spandoeken van het Corso in Vollenhove, Woodstock en het Koloniefeest. 'Mooi werk,' noemt Borg de service die hij aan deze evenementen verleent. 'Ik plaats hier toiletvoorzieningen, kassa's, bouwhekken en artiestenkleedkamers,' zegt de Oldemarkter. Ook verhuurt hij onderdelen om een bouwplaats in te richten. Hierbij kun je denken aan: chemische bouwtoiletten, bouwhekken, steigers, schaftwagens en douchecabines. Daarnaast verhuurt hij machines aan bedrijven en particulieren. Zo kun je bij Borg Verhuur terecht voor bijvoorbeeld een hoogwerker, bouwdroger, shovel en kraan. Gereedschap is bovendien volop te huur, van behangplaktafel tot betonijzerschaar en van sloophamer tot leidingdetector. Ook is het mogelijk om tuingereedschap te huren. Verder keurt Borg elektrisch gereedschap, verplaatsbaar klimmateriaal en rolsteigers en verkoopt hij aanhangers van het kwaliteitsmerk Anssems. Sinds kort reinigt hij drie keer per week de toiletten in vijf brugwachtershuisjes in de Weerribben.

De missie van Borg is om oplossingsgericht te werken en het de klant zo gemakkelijk mogelijk te maken. 'Iedereen die hier binnenstapt heeft een probleem,' legt Borg uit. 'Ze willen bijvoorbeeld een muur doormidden, een gat in de grond slaan of feestje organiseren.' Borg is veel onderweg om de machines en middelen, die hij verhuurt te bezorgen of op te halen. Sabine draagt zorg voor de administratie, de facturering en het baliewerk. Meer informatie: www.borgverhuur.nl en Facebook: Borg Verhuur.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.