abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Intergemeentelijk Samenwerkingsverband Werk en Inkomen Steenwijkerland ...
Bij de politie kwamen meerdere meldingen binnen over lokale drugsoverlas...
Actueel

Dierenpark Taman Indonesia doet mee aan de Silent Forest campagne

( Advertorial )
  • © Eigen foto

pinterestmail

De bossen van Indonesië worden stiller. Door boskaping en jacht worden er steeds meer tropische vogels met uitsterven bedreigd. Dit laten wij niet zomaar gebeuren!

Daarom doet Taman Indonesia mee aan het project Silent Forest,  om bewustzijn te creëren voor de vogelproblematiek en geld in te zamelen voor opvang en fok-programma’s in Indonesië. 
 

Bijzondere sieraden collectie van de veren van de vogels uit Taman Indonesia

Sieraadontwerpster Shardae heeft een hele bijzondere collectie gemaakt met sieraden gemaakt van veertjes van de vogels uit het dierenpark. Deze collectie wordt tijdens de Silent Taman dagen gepresenteerd, en zal de hele maand augustus te koop zijn in de winkel van het dierenpark. Een deel van de opbrengst komt ten goede aan de Silent Forest Campagne. 
 

Lever je oude verrekijker in en help de zangvogels in Indonesie!
 

Wanneer je de zangvogels wilt helpen, kom dan langs bij de Taman en lever je oude, maar nog goed functionerende verrekijker in. Laat ze achter bij de balie, en wij verzamelen ze voor de Silent Forest Campagne die ze weer verspreiden onder de eco-centers door heel Indonesië.
 

17 augustus Pasar Anak vol kinderactiviteiten
 

Op 17 augustus wordt in Indonesië de onafhankelijkheid gevierd. Deze nationale feestdag staat bol van de spelletjes, muziek en lekker eten. Taman Indonesia viert ook feest. Grappige activiteiten als kroepoek happen, blaaspijpschieten, roepia’s vangen en de boemboe quiz kunnen deze dag op het park gespeeld worden. Naast de live muziek van Norman Kapoyos en Kim Pendjol, kan men ook genieten van lekkere Indonesische hapjes te verkrijgen zoals saté en versnaperingen. 
 

Feestelijke kindermarkt 

Op de pasar bij het plein van Taman Indonesia kan men meedoen met verschillende feestelijke spellen, zoals kroepoek happen, kaleng (blik) gooien, blaaspijp schieten, bomboe's raden en verschillende Indonesische spelletjes. Voor wie ontzettend zijn best doet met de spellen, valt er natuurlijk ook wat te winnen! Vergeet je ook niet uit te dossen in rood en wit, de kleuren van de Indonesische vlag!
 

Over dierenpark Taman Indonesia 

Taman Indonesia is een tropisch dierenpark in de Kop van Overijssel. Hier vind je allerlei bijzondere dieren uit Indonesië zoals de Binturong, de Loewaks en Maleise Bosuilen, en kun je genieten van Indische hapjes en drankjes, een kijkje nemen in een Mentawai paalwoning of rondsnuffelen op een heuse pasar. Voor kinderen is er een verkleedhoek met Indonesische klederdracht, en een bijzondere speurtocht.

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.