abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Intergemeentelijk Samenwerkingsverband Werk en Inkomen Steenwijkerland ...
Bij de politie kwamen meerdere meldingen binnen over lokale drugsoverlas...
Actueel

Sauna Het Friese Woud laat haar gasten in de kou staan

Geplaatst op vrijdag 3 augustus 2018 12:31
  • © FotoTekst.nl

pinterestmail

Boijl - Een primeur voor het Friese Woud in Boijl. De sauna biedt als eerste in het noorden Cryowelness aan. Door het extreem afkoelen van het lichaam of een klein gedeelte van de huid, kunnen verrassend veel aandoeningen worden hersteld. Daarnaast zorgt het voor een energieboost.

“Cryobehandelingen verminderen niet alleen ontstekingen en pijn, maar het kan bijvoorbeeld ook ingezet worden bij huidproblemen of voor het verbeteren van de slaapkwaliteit”, vertelt sauna-eigenaar Pieter Bunt.

Dat kou goed voor je is, weet de ondernemer al jaren. Hij heeft zich zeer goed verdiept in de materie en onder meer onder begeleiding van de bekende ‘iceman’ Wim Hof in ijsbaden gezeten. “Kou is goed voor zowel lichaam als geest en dat wil ik ook onze gasten laten ervaren.”

Fysiologische processen

Hij ging daarom op zoek naar de beste oplossing. Die is nu gevonden in een cryosauna en froozer van leverancier Cryoniq. “De cryosauna geeft je lichaam in slechts drie minuten een fantastische boost. Door de lage temperatuur worden diverse fysiologische processen in gang gezet, waardoor iemand zich direct beter voelt”, aldus de ondernemer die de behandeling echt iedereen kan aanraden.

Zo kan het ingezet worden voor medisch herstel na ziekte of een intensieve sportwedstrijd, maar ook bij behandeling van bijvoorbeeld reuma, artritis, chronische vermoeidheid, ontstekingen, astma, migraine en depressies.

Rimpels verminderen

“Met de Froozer kunnen lokaal zeer goede resultaten worden geboekt”, vervolgt Bunt. “Denk bijvoorbeeld aan het gezicht. Rimpels verminderen, poriën worden kleiner en de huid wordt strakker. De kleur in het gezicht wordt gelijkmatiger en de doorbloeding wordt gestimuleerd. Op de hoofdhuid kan de behandeling de haargroei stimuleren door een verbeterde doorbloeding.”

Iedereen kan momenteel tegen een mooi kortingstarief kennismaken met de cryosauna en froozer-behandelingen. “Het is een prachtige aanvulling op onze sauna-mogelijkheden”, zegt de ondernemer. “De reacties zijn dan ook zeer positief.”

www.cryowellness.nl

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.