abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Intergemeentelijk Samenwerkingsverband Werk en Inkomen Steenwijkerland ...
Bij de politie kwamen meerdere meldingen binnen over lokale drugsoverlas...
Actueel

Anna van pizzeria Belvedere gaat met pensioen

Geplaatst op vrijdag 2 november 2018 15:34
  • Anna Pellizzini neemt 9 november afscheid; daarna sluit ze de pizzeria Belvedere © Sieb van der Laan

pinterestmail

Steenwijk ‘Het is tijd om te stoppen,’ zegt Anna Pellizzini van pizzeria Belvedere. Op 9 november wordt ze 66 jaar en gaat ze van haar welverdiende pensioen genieten. Vanaf die dag sluit ze de pizzeria aan de Gasthuisstraat 38.

‘Van de ene kant vind ik het wel mooi om te stoppen, maar van de andere kant zal ik mijn vaste klanten wel missen,’ zegt de geboren Italiaanse over haar aanstaande pensioen. Al vanaf 1980 maakt ze lange dagen in de keuken. Dat jaar begint ze met haar ex-vriend een pizzeria in het pand tegenover de bioscoop. Een jaar later komt daar de pizzeria in de Gasthuisstraat bij. Vanaf 1997 runt Anna die alleen. ‘Ik doe alles in de keuken, maar ook de boekhouding en de inkopen,’ vertelt ze over haar drukke programma. Haar drie medewerkers zorgen voor de bediening. ‘We hebben een mooi klein team. Iedereen helpt elkaar.’ Het vak heeft ze geleerd door de kunst af te kijken van een oudere medewerker. Leiding geven heeft ze zichzelf in de loop der jaren eigen gemaakt.

Trouwe klantenkring

‘Vroeger was ik verlegen, maar nu heb ik praatjes genoeg,’ lacht ze. Pasta maken is haar specialiteit, hoewel haar pizza’s ook heerlijk zijn. Daarmee wist ze een trouwe klantenkring op te bouwen. Ze is er terecht trots op dat ondanks de toenemende concurrentie haar zaak altijd bleef draaien.

Op vrijdag 9 november nodigt Anna een aantal vaste klanten uit voor een borrel en een drankje. ‘Ik wil iedereen hartelijk bedanken!’ Dankzij hen beschouwt ze Belvedere als haar tweede huis en voelt ze zich inmiddels meer Nederlandse dan Italiaanse.

Anna is blij dat ze vanaf november meer tijd zal hebben voor haar vier kinderen en acht kleinkinderen. Ook wil ze dingen gaan doen, waar ze nooit aan toe kwam. ‘Maar eerst eens na al die drukke jaren lekker uitrusten!’

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.