abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Intergemeentelijk Samenwerkingsverband Werk en Inkomen Steenwijkerland ...
Bij de politie kwamen meerdere meldingen binnen over lokale drugsoverlas...
Actueel

Out of Afrika: wereldwijd én in Steenwijk bekend

Geplaatst op zondag 4 november 2018 15:45
  • Rob Huisman levert al bijna 10 jaar wereldwijd huiden en vachten vanuit Steenwijk © Wilbert Bijzitter

pinterestmail

Steenwijk Al bijna 10 jaar is Rob Huisman vanuit zijn woonplaats Steenwijk actief met zijn bedrijf R&G Import & Export ‘Out of Afrika’. ‘Regelmatig hoor ik van mensen uit Steenwijk dat zij helemaal niet wisten dat mijn bedrijf gewoon hier in Steenwijk zit!’ En daar mag best wel eens verandering in komen, vindt Rob dan ook.

Met zijn webshop www.outofafrika.nl verkoopt hij over de hele wereld huiden, vachten en huidgerelateerde producten als sierkussens en tassen, vervaardigd van de meest uiteenlopende diersoorten. ‘Niet alleen van diverse schapen- en koeienrassen, maar ook van meer bijzondere diersoorten als springbokken, impala’s en zebra’s en meer. Op dit moment is er heel veel vraag naar schapenvachten en koeienhuiden,’ vertelt Rob. ‘De verkoop gaat over de hele wereld. Vooral de schapenvachten zijn erg in trek. Kortharig tot langharig, van Tibetaans lam tot IJsland schaap.’

Veel wordt er verkocht naar België Italië, Frankrijk en Portugal. Rob importeert alle huiden en vachten zelf, vooral vanuit Zuid-Afrika. ‘Ik ken alle looierijen en de mensen die daar werken persoonlijk en heb veel goede contacten. Daarnaast wil ik gewoon alles wat ik inkoop zelf zien en voelen. Alle producten moeten gewoon echt Triple-A kwaliteit zijn.’

Out of Afrika is één van de grootste huidenleveranciers van Noord- en Oost-Nederland. Rob levert naast aan particulieren ook aan bedrijven. ‘En omdat ik rechtstreeks van de looierijen afneem, zijn de prijzen scherp’. Zo zijn er al vachten vanaf 44,95.

Wie nieuwsgierig is naar het assortiment kan een kijkje nemen, en eventueel direct bestellen, op de webshop www.outofafrika.nl of langskomen in de showroom. Hiervoor is een afspraak te maken met Rob via telefoonnummer 06 108 75 136 of via het contactformulier in de webshop www.outofafrika.nl. 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.