abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Koloniën van Weldadigheid krijgen mogelijk de werelderfgoedstatus va...
In 2005 is het bestemmingsplan Eeserwold, het bedrijventerrein langs de ...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Actueel

Restaurant Mido gaat donderdag open

Geplaatst op dinsdag 4 december 2018 16:38
  • Mido (rechts) en zijn broer Reger staan klaar voor hun gasten. © Sieb van der Laan

pinterestmail

Steenwijk - De pizzeria aan de Gasthuisstraat 38 heeft een nieuwe eigenaar. Op donderdag 6 december opent Mido Hassan (30) hier Restaurant Mido. Zijn broer Reger (26) werkt ook in het restaurant.

De gebroeders Hassan, die in Noord-Irak werden geboren, hebben allebei al tien jaar ervaring in de horeca. Ze werkten in Meppel en Steenwijk. 'We wilden graag voor ons zelf beginnen,' vertelt Mido over de reden dat ze nu samen een nieuw avontuur aangaan. Net als de vorige pizzeria heeft Restaurant Mido een uitgebreide menukaart. 'We hebben heerlijke pizze, pastagerechten, lasagne, voorgerechten en ijs.' Nieuw in het restaurant is de grill. Dat maakt het restaurant uniek in Steenwijk. Volgens de broers heeft nog geen enkele andere pizzeria in Steenwijk een grill. Klanten kunnen daarom ook gerechten zoals vers gemaakte kebab bestellen. 'We houden van koken, dat is niet alleen ons werk, maar ook onze hobby,' zegt Reger enthousiast.

De broers hebben de meubels en keukeninventaris grotendeels van de vorige eigenaresse Anna Pellizzini overgenomen. Ze hebben het restaurant wel een flinke opknapbeurt gegeven. Zo kregen de vloer en wanden een nieuw likje verf en is de verlichting vernieuwd. Wat niet is veranderd, is de authentieke sfeer in het restaurant. De broers vinden het belangrijk dat hun gasten hier gezellig met het hele gezin kunnen zitten. Het is ook mogelijk om een maaltijd af te halen of te laten bezorgen. In Steenwijk rekent Restaurant Mido geen bezorgkosten. Buiten Steenwijk kost bezorgen €3,50.

Op donderdag 6 december geven Mido en Reger Hassan een openingsfeestje voor vrienden en bekenden. Daarna gaan de deuren open voor alle gasten. De website van de pizzeria is binnenkort gereed. Restaurant Mido is telefonisch te bereiken via het telefoonnummer: 0521-513637. 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.