abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Koloniën van Weldadigheid krijgen mogelijk de werelderfgoedstatus va...
In 2005 is het bestemmingsplan Eeserwold, het bedrijventerrein langs de ...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Actueel

Tandheelkundig dierenarts bij De Woldberg

Geplaatst op zondag 13 januari 2019 15:03
  • Sinds 1 januari is tandheelkundig dierenarts Valérie de Melker werkzaam bij de Dierenkliniek. © Dierenkliniek De Woldberg

pinterestmail

Tuk - Dierenkliniek De Woldberg breidt zijn diensten uit! Sinds 1 januari is Valérie de Melker werkzaam zijn in de kliniek aan de Kaasweg 2. Zij is tandheelkundig dierenarts.

Valérie heeft ruim 25 jaar ervaring als gezelschapsdierenarts en heeft zich de laatste 15 jaar toegelegd op de tandheelkunde van hond en kat. Zij werkte eerst bij Dierenkliniek Emmeloord. Valérie gaat naast de gebitsreinigingen ook de meer specialistische tandheelkundige behandelingen uitvoeren. Te denken valt aan wortelkanaalbehandelingen, glazuurdefecten, tandfracturen en orthodontie (beugels).

Wist u dat vier op de vijf honden of katten boven de 3 jaar gebitsproblemen hebben? Deze klachten worden vaak onderschat, maar kunnen de oorzaak zijn van duidelijke gezondheidsklachten. Iets dat begint als een simpele tandvleesontsteking (gingivitis) kan langzaam overgaan in een heftige infectie die onder het tandvlees doortrekt. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld kieswortelontstekingen ontstaan. In zulke gevallen kunnen soms de tanden of kiezen gered worden door middel van een wortelkanaalbehandeling, maar soms kan dat niet meer en moeten ze getrokken worden. Het is natuurlijk veel beter om dit te voorkomen zodat onze dieren geen pijn hebben en al hun tanden en kiezen kunnen behouden! Zoals u begrijpt zal tandheelkunde een nog belangrijkere plaats gaan innemen binnen onze kliniek.

Naast de tandheelkunde zal Valérie ook beschikbaar zijn voor spreekuren en zal zij operaties gaan uitvoeren. Grote kans dus dat u haar een keer tegen gaat komen. Wilt u informatie of heeft u vragen? Bel dan 0521-514848 of mail naar info@dierenkliniekdewoldberg.nl

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.