abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Intergemeentelijk Samenwerkingsverband Werk en Inkomen Steenwijkerland ...
Bij de politie kwamen meerdere meldingen binnen over lokale drugsoverlas...
Actueel

Word studievaardig in de Lees&RekenStudio

Geplaatst op zondag 10 maart 2019 15:45
  • Marianne de Ruiter begeleidt scholieren met lezen, rekenen, wiskunde, spelling en schrijven. © Eigen foto

pinterestmail

Steenwijk - Steeds meer leerlingen vanuit het basis- en voortgezet onderwijs bezoeken de Lees&RekenStudio aan het Bolwerk 23 in Steenwijk. ‘Ik geef begeleiding bij problemen met lezen, rekenen, wiskunde, spelling en schrijven, concentratie en motivatie,’ vertelt Marianne de Ruiter.

'Daarnaast zie ik steeds meer leerlingen die begeleiding nodig hebben bij het studievaardig worden. Het begrijpend en studerend lezen blijkt bijvoorbeeld voor veel leerlingen lastig. Vaak kan dit met gerichte hulp verbeterd worden.' 

Op dit moment bereiden veel leerlingen in het basisonderwijs zich voor op de overstap naar de brugklas. Dat begint vaak al in groep 7 als het voorlopig schooladvies wordt opgesteld. Het ontwikkelen van een goede studievaardigheid zorgt voor een betere afronding van de basisschool en een goede start in het voortgezet onderwijs.

Individuele begeleiding bij leerproblemen

In haar Lees&RekenStudio geeft Marianne individuele begeleiding bij leerproblemen. “Het gaat in mijn studio om persoonlijke aandacht, maatwerk en kwaliteit”, vertelt de lees- en rekenspecialist. “Daarbij zijn succeservaringen ontzettend belangrijk. Ik zie dagelijks dat kinderen èn jongeren daardoor meer zelfvertrouwen en weer plezier in leren krijgen.” Dat gerichte en individuele begeleiding daadwerkelijk helpt heeft Marianne de afgelopen jaren bewezen. Deskundigheid is de basis voor een kwalitatief goede begeleiding: Marianne heeft jarenlange ervaring in het basisonderwijs en werkt sinds 2013 in het voortgezet onderwijs. Ze is geregistreerd en gecertificeerd remedial teacher, reken-, taal- en dyslexiespecialist (MSEN) en matrixcoach.

Meer weten? Kijk op www.leesenrekenstudio.nl of bel 06 - 810 225 94

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.