abonneer nu
Actueel

Alleen de punten tellen in stadsderby

Geplaatst op vrijdag 21 april 2017 10:37
  • © Boom uitgevers Nieuwsmedia

pinterestmail

Steenwijk - De stadskraker tussen Steenwijker Boys en Steenwijk wordt zaterdagavond gespeeld op sportpark De Koperberg. ‘De wedstrijd leeft al een paar weken bij de jongens. Ach, zoiets moet je koesteren’, zegt trainer Gerjan van der Hoogen.

Steenwijker Boys doet het de laatste weken best redelijk. ‘Tegen Heerde speelden we goed, van Epe verloren we ongelukkig en het puntje bij Dwingeloo was ook nog niet zo gek.’ Uiteraard leveren er bij de geel-zwarten revanchegevoelens voor de eerder geleden 4-0 nederlaag bij de rood-witters. ‘Maar we knokken beiden tegen degradatie, dus moeten we niet doen alsof we zoveel beter zijn.’

Leuke pot voetbal

Jarno Muis is geschorst. Jacco Schaap is geblesseerd en lijkt de wedstrijd niet te halen. Trainer Jan Boxum van Steenwijk hoopt op een leuke pot voetbal. ‘Er komen vast veel mensen op af en die moeten we wat bieden. Door de winst op Ruinen is de kans op rechtstreekse degradatie voor ons niet zo groot meer.’ Spelen op kunstgras is in het voordeel van de thuisclub.

‘Die zijn daar beter aan gewend. Tja, de Boys zal zich niet voor de tweede keer dit seizoen willen laten pakken door ons.’ Boxum schat de kansen op ‘fifty-fifty’. ‘Bij ons zijn Anne Baas en Swen Kruisweg geblesseerd. Robert van der Leij lijkt de wedstrijd te kunnen halen. Laten we hopen dat beide ploegen in de derde klasse blijven, en na afloop lekker een biertje drinken.’ Radio Steenwijk SLOS zendt de wedstrijd uit. De uitzending begint om 19.00 uur. De wedstrijd start om 19.30 uur.

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.