abonneer nu
Actueel

Mark Prinsen stopt met shorttrack

Geplaatst op zaterdag 14 april 2018 16:17
  • Mark Prinsen. © Wilbert Bijzitter

pinterestmail

Wanneperveen - Mark Prinsen gaat niet verder met shorttrack. De schaatser gaat zich richten op het afronden van zijn studie Werktuigbouwkunde. Dat schrijft hij vandaag, zaterdag 14 april in een blog.

Prinsen wil geen behaalde studiepunten kwijt raken en graag zijn diploma op zak hebben. Hij loopt inmiddels stage met beeldherkenning bij ZiuZ.

Vanaf het moment dat Prinsen op zijn 13e door de KNSB werd opgenomen in het Masterplan voor de Olympische Spelen 2018 en twee jaar later de uitnodiging voor Jong Oranje kreeg, deed hij alles om de spelen in Pyongchang te halen. Maar de schaatser werd door de KNVB niet geselecteerd. Dat was een enorme teleurstelling voor Prinsen. 

De 23-jarige shorttracker voelt geen behoefte meer om alles opzij te zetten voor zijn sport als er toch voor anderen wordt gekozen. Zeker als deze minder sterk zijn dan hij. 

Ook speelt mee dat Prinsen, die op het WK top 8 van de wereld werd, geen A-status kreeg. Daardoor werd het voor hem moeilijker om de boel ook financieel rond te krijgen.

'Als de voorkeuren van de KNSB zo duidelijk bij andere rijders liggen, dan ga ik gewoon wat anders doen', schrijft een duidelijk teleurgestelde Prinsen in zijn blog. 

'Ik heb inmiddels een aanbieding van een marathonploeg en ben lid van een wielerclub, dus ik ga mijn plezier in andere sporten zoeken. De blik kan vooruit en het wordt een mooie toekomst', besluit hij.  

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.