abonneer nu
Actueel

Dames DIOS hijsen kampioensvlag

Geplaatst op zondag 15 april 2018 11:11
  • © Martijn Bijzitter

  • © Martijn Bijzitter

  • © Martijn Bijzitter

  • © Martijn Bijzitter

  • © Martijn Bijzitter

  • © Martijn Bijzitter

  • © Martijn Bijzitter

  • © Martijn Bijzitter

  • © Martijn Bijzitter

  • © Martijn Bijzitter

pinterestmail

Oldemarkt - Eén setwinst hadden de volleybaldames van Ten Veen Tweewielers/DIOS nodig om zich de terechte kampioen van de tweede klasse te mogen noemen. En die setwinst kwam er meteen in de eerste set in de confrontatie met het op de vijfde plaats staande Reflex uit Kampen.

Na te zijn gehuldigd zetten de Oldemarktsters de kroon op het seizoen door ook deze kampioenswedstrijd zonder setverlies te winnen van Reflex. DIOS keert, na de degradatie vorig seizoen, na één jaar weer terug in de eerste klasse, waar het gezien het vertoonde spel in het afgelopen seizoen ook thuis hoort.

DIOS begon de kampioenswedstrijd uiterst geconcentreerd. Als er al sprake was van enige spanning dan hebben de dames dit goed verborgen weten te houden. Vol overtuiging zette DIOS voor een volle tribune supporters en familie Reflex vanaf het begin onder druk. Reflex had geen antwoord op de hoge servicedruk van Mieke Schokker en Anne Hoogma. Op de aanval had DIOS de opdracht gekregen om nadrukkelijk de midaanval in de aanvalspatronen op te nemen. Mariëlle Verbeek en Marle Mulder stelden hun trainer niet teleur en wisten veelvuldig te scoren. Beiden speelden een sterke wedstrijd. Vanaf 20-12 stribbelde Reflex nog even tegen, maar DIOS was overduidelijk de betere ploeg. Op 25-16 was het beoogde doel, waar DIOS zolang op heeft moeten wachten eindelijk bereikt: het kampioenschap is een feit. De Oldemarktsters werden met luid gejuich en een klaterend applaus beloond door de volle tribune.

Meteen gehuldigd

Reflex was zo sportief, dat het na de eerste set akkoord ging om het team meteen te huldigen. Namens de sponsor, Ten Veen Tweewielers, was Christien ten Veen aanwezig. Zij mocht, mede namens de NeVoBo, de kampioensschaal uitreiken aan aanvoerdster Mariëlle Verbeek en het team en trainer/coach Brent Knol werden door het bestuur van DIOS in de bloemetjes gezet. Als dank voor de ondersteuning overhandigde voorzitter Kees Verbeek een fraaie bos bloemen aan Christien ten Veen.

‘Ik was vooral opgelucht en blij voor het team. Ze verdienen het om volgend seizoen weer in de eerste klasse te spelen. We hebben een degelijk en goed seizoen gedraaid, maar er zit volgens mij nog rek in. We hopen volgend seizoen nog meer te laten zien dan we nu hebben gedaan. Dit is een fantastisch team, dat elkaar goed aanvult en elkaar in haar waarde laat. Jong of oud, ze hebben gewoon veel respect voor elkaar. Ik ben gewoon hartstikke trots op deze meiden’, aldus trainer/coach Brent Knol na afloop.

Nadat de Oldemarktsters zich in hun speciaal ontworpen kampioensshirts hadden gehesen moest de wedstrijd nog wel worden uitgespeeld. In de tweede set kon Reflex wel iets meer in de buurt van DIOS te blijven. Het kostte DIOS meer moeite om geconcentreerd te spelen, hetgeen na de ontlading na de eerste set volkomen logisch was, maar de setwinst kwam niet in gevaar. DIOS won de tweede set met 25-21. In de derde en de vierde set liet DIOS zien, dat het de terechte kampioene van de tweede klasse is. Met groot vertoon van macht lieten de Oldemarktsters geen spaan heel van Reflex. Beide sets werden met grote cijfers gewonnen: 25-10 en 25-13, een kampioene waardig.

Mooie uitdaging

En toen was het tijd voor een feestje in de kantine van MFC Dalzicht. Onder de klanken van ‘We are the champions’ van Queen werd er samen met de supporters volop nagenoten en geproost op een fantastisch seizoen. Brent Knol: ‘Ik wist dat het mogelijk was om kampioen te worden. De kunst was om de motivatie goed te houden, juist na de degradatie van vorig seizoen. Het is niet zo eenvoudig om meteen weer terug te keren in de eerste klasse. Dat lukt lang niet elk team dat degradeert. Maar de meiden wisten de concentratie vast te houden, ook in wedstrijden tegen de mindere tegenstandsters. Dat hebben ze goed gedaan, maar was niet altijd even gemakkelijk.’

Op de vraag wat hij van het volgende seizoen in de eerste klasse verwacht antwoordt Knol: ‘We hebben er zin. Er ligt weer een mooie uitdaging. Maar we zijn ook realistisch. We spelen echt niet zo maar in de top mee. Handhaven is ons eerste doel. Plek acht of negen is al goed. Alles wat hoger uitvalt beschouwen we als een bonus. Je weet, dat je weer meer gaat verliezen en daar zal het team weer mee moeten leren omgaan. Maar volgens mij kunnen ze dat prima. Maar nu is het eerst tijd voor feest.’

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.