abonneer nu
Actueel

Spektakel en goals bij Zuidwolde-Olyphia

Geplaatst op zondag 13 mei 2018 17:07
  • © Pixabay

pinterestmail

Zuidwolde/Noordwolde - In een knotsgek voetbalduel heeft Zuidwolde zondagmiddag met 5-4 van Olyphia gewonnen. Een zeer vlotte 0-2 voorsprong en een ruststand van 2-4 was voor de Noordwoldigers niet voldoende om een of drie punten mee te nemen.

 Binnen vijf minuten stond Zuidwolde verbouwereerd tegen een 0-2 stand aan te kijken, door goals van Ron Bethlehem en Marcel de Nekker. Bas Hempen deed al snel wat terug met de 1-2, waarna zich een spannende degradatietopper ontspon. Bethlehem miste namens Olyphia een penalty, nadat aan de andere kant Mark van de Beld had moeten scoren, maar dit verzuimde. Jakko Veenstra en Tim Bethlehem zorgden vervolgens voor de 1-4, waarna Jerry Dekker op slag van rust enige hoop voor Zuidwolde terugbracht. Ruststand: 2-4.

 
Buitenspel

De tweede helft was iets minder spannend dan de eerste, maar bleef volop boeien. Frans Capellen zorgde snel voor 3-4, zodat Zuidwolde mocht hopen. Pas in de slotfase kwam de beloning. Olyphia, dat zeker niet heel veel minder was, claimde buitenspel voor de scorende Capellen. Dat vlagsignaal werd niet overgenomen, waardoor de gelijke stand op het scorebord kwam: 4-4. In de laatste minuten bekroonde Capellen het herrezen Zuidwolde met zijn derde en beslissende doelpunt van deze wedstrijd; 5-4.

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.