abonneer nu
Actueel

Mooie prestaties wielerjeugd De Driehoek

Geplaatst op maandag 9 juli 2018 10:50
  • © archieffoto Wielervereniging De Driehoek

  • © archieffoto Wielervereniging De Driehoek

pinterestmail

Steenwijk - De jeugd van wielervereniging De Driehoek kwam goed voor de dag tijdens een nationale mountainbikewedstrijd n Apeldoorn.

De organisatie had er weer alles aan gedaan om er een uitdagend parcours van te maken en verdient daarbij een dikke pluim. Isa van der Pouw Kraan beet het spits af voor De Driehoekrenners. Met een knappe derde plaats bij de meisjes kwam ze goed voor de dag. Daarna kwam Maureen Abma aan de start. Met het schoolkamp nog in de benen wist ze tweede te worden bij de meiden. 

Nick van der Pouw Kraan en Damian Koen werden respectievelijk 21e en 18e. Job Weijdema en Danijel Agricola reden goed van voren en noteerden plaats tien en zes. Voor Danijel zelfs de beste seizoenscore. Joris Funken werd 14e. Met Xander Drogt, Miguel van Tintelen en Elmar Abma had de Driehoek een driemanschap aan de start staan bij de laatste wedstrijd. Xander kwam binnen op plaats zestien, Miguel plaats zeventien en Elmar was goed voor de vijfde plaats in de uitslag.

Bij de Koga Cup waren Sten Hoek en Jochem Nijenkamp van de partij. Ze zaten in een kopgroep van vier man en kwamen binnen op plaatsen twee en drie. Leon Ellermann en Pim Funken reden de Ronde van Twente bij de nieuwelingen. Beiden reden prima van voren totdat Pim kramp kreeg en 10 km voor de finish uit moest stappen. Leon wist te finishen op plaats 22.

Jette de Groot deed mee aan de Ibyt Youth Tour in België. Een etappewedstrijd over drie dagen. De rappe meid uit Zwolle ging met de groene sprinttrui huiswaarts en werd vijfde in het algemene klassement.

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.