abonneer nu
Actueel

Sterk deelnemersveld bij tiende Omloop van Nijeveen

Geplaatst op donderdag 12 juli 2018 08:53
  • Momentopname van de negende Omloop van Nijeveen. © Frens Jansen

pinterestmail

Nijeveen - Van rennerszijde bestaat weer een grote belangstelling voor de Omloop van Nijeveen. De tiende editie van deze wielerkoers wordt deze vrijdagavond verreden. De aanmeldingen komen nog steeds binnen.

Om 19.00 uur wordt het vertreksein gegeven op de Tussenboersweg, waar zich ook de finish bevindt. Er word gereden op een parkoers van 5200 meter. Dat moet twintig keer worden afgelegd, zodat de totale afstand 104 kilometer is.

Sterk rennersveld

Er komt een sterk rennersveld aan de start, met onder anderen Jeff Vermeulen (de sterke sprinter uit Exloo), de Staphorster broers Jasper en Robert Bovenhuis (laatstgenoemde woont momenteel in Zwolle) en Joey van Rhee uit Nijverdal (de kampioen van district Oost). Ook Gerard Haasjes uit Staphorst (die zaterdag zegevierde in De Wilp) gaat van start, net als Erik Dekker, de voormalige winnaar van de wereldbeker en veelvoudig Touretappewinnaar.

De organisatie is in handen van het wielercomité Nijeveen en WRV De Peddelaars. Alle ingrediënten zijn vrijdag aanwezig om te zorgen voor een mooie wieleravond.

Tijdritten

De volgende dag staan in Nijeveen voor de 34e keer de tijdritten op het programma. Er wordt daarbij opnieuw gestreden om het NK van de WFN (Wielerfederatie Nederland). Zo geldt deze race tegen de klok in Nijeveen, voor het tweede achtereenvolgende jaar, als het open nationaal kampioenschap tijdrijden voor de categorieën vrije rijders, amateurs, sportklasse en masters.

De deelnemers zijn verdeeld in vijf groepen: heren 16 tot 40 jaar, heren 40 tot 50 jaar, heren 50 jaar en ouder, dames 16 tot 35 jaar en dames 35 jaar en ouder. Andere wielrenners zijn echter ook van harte welkom (zoals de beloften, eliterenners en profs) maar zij strijden dan niet mee voor een nationale titel. In verband met de wijzigingen komt de koppeltijdrit dit jaar te vervallen.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.