abonneer nu
Actueel

d’Olde Veste 2 verrast tegen Olympia’28

Geplaatst op woensdag 7 november 2018 07:50
pinterestmail

Steenwijk - d’Olde Veste 2 heeft met een knappe 3-2 overwinning op Olympia’28 voor een verrassing gezorgd in het bekertoernooi. De trotse koploper van de reserve hoofdklasse versloeg de derdeklasser vooral op basis van een ijzersterke eerste helft.

De bal was nog maar nauwelijks aan het rollen gebracht of de thuisploeg stond al op een 1-0 voorsprong. Hussein Igarineza rondde een snelle aanval bekwaam af. Olde Veste liet de bezoekers niet in hun spel komen en kwam na een minuut of twintig op een 2-0 voorsprong. Weer ging er een snelle aanval aan vooraf en ditmaal was het Moos Penning die het vonnis velde. Met de 3-0, weer tien minuten later van Gerald Kloeten, leek het duel wel beslist. Zeker omdat Olympia nauwelijks gevaar wist te stichten. Vlak voor de pauze kwamen de Hasselters evenwel uit het niets op 3-1 door John Sanders.

Na de pauze was alles anders. Olde Veste moest achteruit tegen het wat gewijzigde Olympia, waar een aantal van de basiskrachten die in eerste instantie rust hadden gekregen, binnen de lijnen werd gebracht. Het leverde een treffer op van topschutter Jeffrey van de Belt, maar verder dan dat kwamen de bezoekers niet meer, ondanks een grote kans voor Bertus Finke vlak voor tijd.

Olde Veste-coach Marco de Grip was logischerwijs uitermate blij met de zege. ‘Wij kunnen heel goed voetballen en van iedereen winnen als het allemaal aardig loopt, maar als het even wat tegen zit, kunnen we ook maar zo verliezen. Dat zag je vanavond ook wel terug. In de eerste helft voetbalden we fantastisch, maar het verval in de tweede helft was gewoon veel te groot. Misschien dat de zware wedstrijd van zaterdag nog bij de jongens in de benen zat, maar dat mag geen excuus zijn. Gelukkig deerde het ons niet en gaan we weer een ronde verder. Hier zijn we heel erg blij mee.’

Scoreverloop: d’Olde Veste 2 – Olympia’28 3-2 (3-1): 3. Hoessein Igarineza 1-0, 22. Moos Penning 2-0, 32. Gerald Kloeten 3-0, 40. John Sanders 3-1, 65. Jeffrey van de Belt 3-2.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.