abonneer nu
Actueel

Steenwijk knokt voor iedere meter tegen buurman d'Olde Veste'54

Geplaatst op woensdag 7 november 2018 23:15
Laatste wijziging: 8 november 2018 10:45
  • © Wilbert Bijzitter

  • © Wilbert Bijzitter

  • © Wilbert Bijzitter

  • © Wilbert Bijzitter

pinterestmail

Steenwijk - Steenwijk werd destijds in 1912 opgericht als ‘Klein maar Dapper’. En dat was wel aardig van toepassing woensdagavond op de bekerwedstrijd in sportpark Nieuwe Gagels tegen d’Olde Veste’54. Er werd geknokt voor elke meter grond tegen de voetballend gezien veel betere buurman, die ook drie treetjes hoger staat op de voetballader.

Steenwijk liet zien dat je met een stuk inzet en wilskracht een eind kunt komen. Maar de betere ploeg won, en dat was ook zeer terecht. Het werd 1-6 in het voordeel van de blauw-gelen.

Alles bij elkaar een kleine driehonderd toeschouwers, een prima functionerende verlichting en een leuke sfeer langs de lijn. Af en toe wat gezeur in het veld, waarbij arbiter Wiecher Stroetman uit Smilde soms wat te nadrukkelijk aanwezig was. En dat was echt niet nodig. ‘Heel tevreden ben ik niet, wel tevreden’, zo sprak de winnende trainer Willem Lanjouw. ‘De 0-1 viel best laat, want we hadden daarvoor al een paar beste kansen gehad. Direct daarna 0-2, nou dan is het ook klaar. We zitten in een fase waarin we ons voetbal willen verbeteren. Och, ontevreden kunnen we niet zijn. En compliment aan Steenwijk dat alles prima voor elkaar heeft vanavond.’

‘Uitslag best hoog’

Trainer Peter Pot van Steenwijk noemde de 1-6 nederlaag nog best hoog. ‘Voor rust hadden we vier goede kansen. Daar doen we te weinig mee. Bij die 0-2 lopen ze door op keeper Gerwin de Groot, in de vijf meter is dat een overtreding. Verder scoren ze twee keer uit een hoekschop en een keer uit een penalty en een vrije trap, dat is voor ons een aandachtspunt. Verder goed compact gespeeld. En bij vlagen hebben we knap druk naar voren gezet, dat deden we best goed.’ Edwin Maters en Davy Kuurman lieten een aardig kans liggen, en Daan Postma kogelde de knikker tegen de paal. Zo duurde het tot de 23e minuut voordat de gasten op 0-1 kwamen. Uit een vrije trap van Mark Homme van der Veen werd de bal door Edwin Maters binnen getikt. Daarna ging het even snel, want door nog twee goals van Edwin Maters en een doelpunt van Davy Kuurman werd een ruststand van 0-4 bereikt. Wessel Busscher kreeg nog een beste kans, waarbij doelman Chris Jan Otten met zijn voet redding bracht. Direct na rust deed Wessel Busscher iets terug, 1-4. Nick Kuiper zette de blauw-gelen vanaf de strafschopstip op 1-5, en Gerald Kloeten bepaalde de eindstand op 1-6.

Camera en Montage : Mande Mol Video link : https://youtu.be/95fRNL9ljCo

 
 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.