abonneer nu
Actueel

Vonken spatten er vanaf bij ouderwetse derby

Geplaatst op maandag 3 december 2018 08:38
  • Het ging er zaterdag soms stevig aan toe. © Sieb van der Laan

  • © Sieb van der Laan

pinterestmail

Blokzijl - Het was zaterdagmiddag een ouderwetse derby tussen Blokzijl en SVBS’77. Twee rode kaarten, vier doelpunten, twee ontevreden trainers en geen winnaar.

‘Natuurlijk ben ik blij met de gelijkmaker in blessuretijd. Maar als we eens van de Belt hadden kunnen winnen, dan was het vandaag’, was Blokzijl-trainer Kees de Jong van mening. SVBS-trainer Gert Hoen baalde op zijn beurt van het verlies van twee punten. ‘We zijn duidelijk de bovenliggende partij in de tweede helft. Als je dan op 2-1 komt en de kansen krijgt moet je hier winnen.’

Onvoorspelbaar

In de meest onvoorspelbare competitie van Noord-Nederland, waarbij volgens Hoen iedereen van iedereen kan winnen, moesten de bezoekers uit Belt-Schutsloot winnen om de aansluiting bij de topploegen te handhaven. Een overwinning voor Blokzijl zou op de ranglijst geen directe gevolgen hebben, want de rode lantaarn zou niet ingeruild kunnen worden. Blokzijl opende sterk en zette de tegenstander vast. Het tweetal kansen dat de thuisclub daarbij kreeg, had al voor een verrassend begin kunnen zorgen.

Maar de bezoekers hadden geluk dat Ramon van Til weer onder de lat stond. De doelman bewees meteen zijn waarde door twee gevaarlijke afstandsschoten onschadelijk te maken. Na een kwartier spelen kwam het duel meer in evenwicht. Beide ploegen kregen de mogelijkheden om de score te openen. De openingstreffer van Ron Grendelman gaf de thuisclub iets meer vertrouwen.

Vlam in de pan

In de 35ste minuut sloeg de vlam ineens in de pan. Richard Knobbe maakte een overtreding en de reactie paste precies in het plaatje van de derby. Na wat duw- en trekwerk stonden beide ploegen met een man minder. Robin de Boer en SVBS-speler Knobbe werden door de arbiter als hoofdschuldigen aangewezen en moesten met rood vertrekken.

Na de pauze was SVBS de beter ploeg. Clenn Heuvelman trok na een uur spelen de stand gelijk. Het was een fase waarin SVBS het karwei had moeten klaren. Een treffer van Roy van der Belt leverde wel de 1-2 op, maar gezien de kansen was die marge te weinig. Richting de eindfase leek het erop dat SVBS de voorsprong over de streep zou trekken. Helemaal toen aan de kant van Blokzijl ook nog de jonge Sebastiaan Donker geblesseerd naar de kant moest en er geen wisselmogelijkheid meer was. Maar de verdediging van SVBS liet zich op de valreep verrassen en gaf Boaz Mooiweer de ruimte om de gelijkmaker binnen te schuiven: 2-2.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.