abonneer nu
Evenementen

Concertlezing met schrijver Jan Brokken en Berlage Saxofoon Kwartet in Koloniekerkje

Geplaatst op Saturday 10 February 2018 08:01
  • © (Foto Berlage Saxofoon Kwartet)

pinterestmail

WILHELMINAOORD Schrijver Jan Brokken geeft zondag 18 februari een concertlezing in het Koloniekerkje in Wilhelminaoord.

De lezing vindt plaats onder de titel De weg naar vrijheid. Brokken vertelt dan delen uit zijn boeken: In het huis van de dichter, Baltische zielen, De Kozakkentuin en De gloed van Sint Petersburg.

De vertellingen worden omlijst door de vier jonge musici van het Berlage Saxofoon Kwartet. Voor de pauze spelen zij werken van Moessorgsky, Schulhof en Pärt (zijn ‘Fratres’) en een werk getiteld De Tocht, dat in opdracht van het kwartet werd geschreven door de Koerdische componist Hawar Tawfiq. Na de pauze klinken werken van Shostakovich en Eisler.

Kaarten en meer informatie via www.kolonieconcerten.nl. Kaarten zijn ook te bestellen via kaartverkoop@kolonieconcerten.nl.

Het Koloniekerkje is onderdeel van de Maatschappij van Weldadigheid en staat aan de Koningin Wilhelminalaan 53 in Wilhelminaoord. Het concert begint om 15.00 uur. De kerk is open vanaf 14.15 uur.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.