abonneer nu
Evenementen

Veehouders Speelman en Hutten zetten op Tweede Pinksterdag de staldeur open

Geplaatst op donderdag 17 mei 2018 08:08
  • Epke Zonderland bezoekt de Open Boerderijdag. © Coebergh Communicatie & PR

pinterestmail

Anloo / Hoogenweg - De eerste van de twee Open Boerderijdagen die Campina dit jaar organiseert, is succesvol verlopen met 28.000 bezoekers. 21 boeren openden op 11 mei hun deuren voor publiek en lieten zien waar melk vandaan komt. De tweede dag is aanstaande maandag 21 mei.

De Open Boerderijdagen bieden activiteiten voor jong en oud, zoals een rondleiding door de stallen, een skippykoerace en een boerenstormbaan. Bezoekers kunnen daarnaast Campina-producten proeven en meer te weten komen over zuivel als onderdeel van gezonde voeding in combinatie met een actieve levensstijl. 

Ook de boerderij van de familie Veldhuisen in Nigtevecht werd tijdens de Open Boerderijdag druk bezocht. Olympisch kampioen Epke Zonderland was hier aanwezig om de boer te helpen bij rondleidingen en om sportieve activiteiten met de aanwezige kinderen te doen.

Familie Speelman

Op 21 mei (Tweede Pinksterdag) vindt de volgende Campina Open Boerderijdag plaats. 36 boerderijen openen die dag hun staldeuren tussen 10.00 en 16.00 uur, toegang is gratis. Melkveebedrijf Speelman in Anloo neemt maandag deel aan de Open Boerderijdagen. De familie stelt dan hun bedrijf aan de Anderenseweg 2 open voor het publiek.

Hardenberg

In Hoogenweg nabij Hardenberg is de familie Hutten aan de Hoogenweg 22 gastheer tijdens de Open Boerderijdag. 

Kijk voor een boerderij in de buurt op Campina.nl/deelnemende-boerderijen.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.