abonneer nu
Evenementen

Varen rond Belt-Schutsloot

Geplaatst op maandag 4 juni 2018 13:04
  • Hoe mooi is varen rond Belt-Schutsloot? © Andries de la Lande Cremer

pinterestmail

Sint Jansklooster - In juni vaart de excursieboot van Natuurmonumenten op 9, 20, 26 en 30 juni naar het zuidelijk deel van De Wieden, rondom het waterdorp Belt-Schutsloot. De boot vertrekt om 12.30 uur vanaf Bezoekerscentrum De Wieden in St. Jansklooster. De tocht duurt vier uur. Er kunnen maximaal 24 personen mee met de excursieboot.

Een landschappelijk zeer afwisselende tocht rondom het waterdorp Belt-Schutsloot. Al varend door smalle sloten en langs kleine meertjes of ‘kolkjes’, kunnen de deelnemers genieten van de grote velden waterlelie, gele plomp en watergentiaan.

Tijdens de tocht zien de deelnemers de verschillende stadia van het verlandingsproces van open water tot moerasbos. Hooilandjes, rietlanden en moerasbossen wisselen elkaar af. Deze grote variatie biedt leefruimte voor allerlei planten en dieren. Allerlei soorten watervogels zoeken hier rust en ruimte. Planten doen hun best om het water in land te veranderen. Onderweg wordt er afgemeerd bij Restaurant Het Otterswold in Belt-Schutsloot. Hier krijgt iedereen een consumptie aangeboden.

Deelname voor leden € 15, niet-leden € 20. Kind leden € 7,50, kind niet-leden €10. Van te voren boeken is noodzakelijk via www.natuurmonumenten.nl/dewieden/activiteiten.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.