abonneer nu
Evenementen

Winterse struintochten met snert in De Wieden

Geplaatst op woensdag 19 december 2018 16:02
  • Winterse wandelingen met snert. © Natuurmonumenten

pinterestmail

Wanneperveen Natuurmonumenten organiseert komende winter weer winterse struintochten met snert na afloop. Op 22 december om 12.30 uur gaat de eerste tocht van start vanaf de werkschuur van Natuurmonumenten aan de Reeënweg 1 te Wanneperveen.

Tijdens deze struintochten nemen de boswachters van Natuurmonumenten bezoekers mee naar een gebied ten zuiden van Giethoorn wat normaal niet toegankelijk is voor het publiek. De tocht gaat langs stukken trilveen, trekgaten en moerasbos, weg van de normale wandelroutes.

Uitleg over flora en fauna

Het is een tocht die gaat om het beleven van De Wieden, het struinen door de winterse natuur. Weg van het gebaande pad waar de rubber laarzen nog echt nodig zijn. Uiteraard krijgen de bezoekers ook uitleg over flora en fauna in De Wieden en de ontstaansgeschiedenis. Na afloop van de tocht staat er een heerlijke knop snert klaar in de werkschuur.

Deze struintochten duren ongeveer 3,5 uur en zijn alleen geschikt voor mensen die goed ter been zijn. De prijs voor leden van Natuurmonumenten is €12,50 en voor niet leden €17,50 per persoon. Vergeet de laarzen en verrekijker niet mee te nemen. Kinderen vanaf 10 jaar mogen ook mee struinen. Overige struintochten staan gepland op 12/01/2019, 02/02/2019 en 16/02/2019. Aanmelden kan via: www.natuurmonumenten.nl/dewieden/activiteiten

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.