abonneer nu
Exposities

‘Dromen voorbij de tijd’ in Galerie Steenwijk

Geplaatst op donderdag 3 mei 2018 19:07
  • © Louis Volkers

pinterestmail

Steenwijk - In Galerie Steenwijk is van 3 tot en met 26 mei de expositie 'Dromen voorbij de tijd' te zien.

De officiële opening is zaterdag om half elf.

Het betreft een dubbelexpositie met schilderijen van Olga Lohle (1928-2016) en beelden en schilderijen van Angelien Coco Martin uit Roden.

Olga Lohle is geboren in 1928 in Hilversum. Van jongs af aan creatief bezig, met haar eigen visie en fantasie als uitgangspunt. Voor haar geestesoog verschenen kleuren en droombeelden die resulteerden in schilderijen met een kleurenpracht en een energie om met anderen te delen. Een rijk oeuvre, krachtig en uniek. Olga overleed op 10 februari 2016.

Voor Angelien Coco Martin geldt: niet kijken maar zien, niet waarmaken maar waarnemen. Geen deadline, maar de tijd nemen. Afstand nemen, ruimte maken om te reflecteren. Luisteren naar de eigen ziel om contact te maken met de ander. Daardoor ontstaan bijna als vanzelfsprekend verfijnde, herkenbare portretten, beelden dicht op de huid van het model, sterk en stoer. Angelien maakt ook prachtige, geschilderde portretten in opdracht.

De Galerie is gevestigd in de bibliotheek van Steenwijk aan de Meppelerweg.

Openingstijden tijdens exposities:

maandag tot en met vrijdag van 13.30 tot 17:00 uur; zaterdag van 10.00 tot 12.30 uur; zondag en feestdagen: gesloten.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.