abonneer nu
Muziek

Eerste Kolonieconcert in teken van jubileum Wilhelminaoord

Geplaatst op Friday 12 January 2018 09:06
  • Het kamermuziekensemble van het Koninklijk Concertgebouw Orkest Amsterdam (Camerata RCO) speelt op het Kolonieconcert © Camerata RCO ©

pinterestmail

Wilhelminaoord - Het eerste Kolonieconcert van 2018 is op 14 januari en is een speciaal concert ter gelegenheid van het 200-jarig bestaan van de Maatschappij van Weldadigheid.

Het concert vindt plaats in het Koloniekerkje aan de Koningin Wilhelminalaan 53 en het begint om 15.00 uur.

Het kamermuziek-ensemble van het Koninklijk Concertgebouw Orkest Amsterdam (Camerata RCO) speelt dan twee werken uit de periode rond 1818. Camerata RCO is een uniek ensemble. Alle leden spelen met groot plezier in het Koninklijk Concertgebouw Orkest Amsterdam, maar daarnaast vergroten zij dat plezier door ook op te treden in kleinere bezetting. 

Camerata RCO speelt concerten door heel Nederland en daarbuiten. Het resideert in Spaarndam en Dordrecht en daarnaast in het Festival Amfiteatrof in Levanto, Italië. Ook gaf het ensemble concerten in steden als New York, Minsk, Tokyo, Seoul, Wenen, Rome en Madrid.

Voor de pauze klinkt het Klarinetkwartet in E van Johann Nepomuk Hummel. Hummel, die werd beschouwd als een van de meest vooraanstaande componisten van zijn tijd en die bovendien een virtuoos pianist was, schreef zijn klarinet kwartet in 1807-1808: een bijzonder stuk omdat de klarinet (net als bij Mozart) niet domineert als solo-instrument, maar integraal deel van het ensemble is. Het werk bleef tot in de vorige eeuw ongepubliceerd.

Na de pauze speelt Camerata RCO het Octet in F groot van Franz Schubert. Hij schreef het Octet in 1824, een tijd waarin zijn ziekte hem tot wanhoop dreef. Desniettemin is het Octet, dat teruggrijpt op Beethoven’s septet, een opmaat voor Schubert’s Grote Symfonie in C majeur.

 Losse kaarten kosten 17 euro en zijn te bestellen via de website kolonieconcerten.nl
 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.